Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Nieuwe exposities Fundatie

Zwolle – Museum De Fundatie in Zwolle bereidt zich voor op een drietal nieuwe exposities. Die zijn van de graduates 2022 van Cibap, van Michael Tedja en van Marte.

Dit jaar is de eindexamenexpositie van bijna 80 studenten van Cibap vakschool voor vormgeving te zien in Museum de Fundatie en bij Perron038 in de Spoorzone van Zwolle. Ze laten zowel innovatief eindwerk zien, als werk dat in opdracht is gemaakt. Het innovatieve werk richt zich vaak op maatschappelijke thema’s, terwijl het werk dat in opdracht is gemaakt veel gerichter is, en vaak resulteert in een schaalmodel, of mock-up. Van 28 juni tot en met 10 juli.

Expressief

Michael Tedja (Rotterdam, 1971) maakt overweldigend werk. Het bestaat uit tekenkunst, schilderkunst, literatuur en installaties. Zijn beelden, die doen denken aan die van de CoBrA kunstenaars, zijn expressief en talig en zitten vol symbolen en autobiografische elementen. Vanuit zijn ogenschijnlijke subjectiviteit levert Tedja juist kritiek. Het folkloristische en anti-intellectuele van CoBrA is dan ook juist niet aanwezig zijn werk. Museum de Fundatie laat zijn The Color Guide Series (2019/2020) zien. Van 3 juli tot en met 28 augustus.

Vrijheid

Marte Röling (Laren, 1939) is beeldhouwer, schilder en ontwerper. Sinds de jaren ’60 van de vorige eeuw is ze een boegbeeld van vrijheid en emancipatie, en staat ze bekend om haar grote sculpturen en schilderijen. Zo staat haar iconische Dikke vette gouden vredesduif permanent op het dak van Museum de Fundatie Zwolle. Deze zomer zijn in het museum een serie pas verworven litho’s uit de jaren ’60 en een aantal van haar portretten van Henk Jurriaans te zien. Van 3 juli tot en met 28 augustus.

Gerelateerde artikelen

Back to top button