Nieuws uit ZwolleVervoerVoorpagina

Nieuwe dienstregeling Keolis Blauwnet en NS start vandaag

Zwolle – De NS en Blauwnet starten vandaag met de nieuwe dienstregeling. Voor reizigers die reizen vanaf station Zwolle gelden de volgende wijzigingen:

Extra late ritten

Reizigers die gebruik maken van de treinen van Keolis Blauwnet kunnen vanaf zondag 10 december profiteren van meer reismogelijkheden en betere verbindingen. Op de trajecten Zwolle – Enschede en Zwolle – Kampen komen er extra ritten bij, waaronder late ritten in de nacht.

Zwolle – Enschede

Op het traject Zwolle – Enschede rijden er op werkdagen twee extra Intercity’s, die een snelle verbinding bieden tussen de twee steden en de stations daartussen. Deze treinen vertrekken om 19:39 uur vanuit Zwolle en om 19:31 uur vanuit Enschede.

Kamperlijntje

Op het Kamperlijntje tussen Zwolle en Kampen rijden er op maandag tot en met zaterdag twee extra late ritten, die ook stoppen op station Stadshagen. Deze treinen vertrekken om 00:59 uur vanuit Zwolle en om 01:14 uur vanuit Kampen. Zo kunnen reizigers die uit andere delen van het land komen, later op de avond nog naar Stadshagen of Kampen reizen.

Leeuwarden

Ook de NS laat vandaag de nieuwe dienstregeling ingaan. Dit heeft gevolgen voor de reizigers in Zwolle. De sprinter die van Leeuwarden naar Zwolle rijdt, gaat verder naar Lelystad. De noodzakelijke overstap naar Dronten / Kampen-Zuid vervalt hiermee. De reistijd van Meppel naar Dronten wordt korter door deze wijziging.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button