Kunst & CultuurNieuws uit KampenNieuws uit ZwolleVoorpagina

Kerst in Oud Kampen

Zeolle / Kampen – Het was een natte maar sfeervolle zaterdagavond in Kampen, waar de eerste dag van het jaarlijkse Kerst in Oud Kampen plaatsvond. Ondanks de regen kwamen de bezoekers genieten van de vele acts, optredens en attracties die de historische binnenstad omtoverden tot een levend theater. Voor wie het gemist heeft, is er vandaag nog een kans om dit unieke evenement mee te maken. Ook vandaag, zondag 10 december van 15.00 uur tot 20.00 uur kun je nog voor slechts 5 euro entree de historische sfeer proeven. Reis met het Kamperlijntje naar Kampen of met de auto naar de Spoortstraat 26, waar je verder kunt met de pendelbus naar het centrum. Het parkeren kost ook 5 euro.

Stadsbrug

De route begint bij de Stadsbrug, waar je een vurig welkom krijgt van vuurpotten, fakkels en een spectaculaire toegangspoort. Daarna wandel je langs de IJsselkade, waar je allerlei verrassingen tegenkomt. Zo kun je een wens of een groet typen op een ouderwetse typemachine, of kennismaken met bijzondere figuren zoals Napoleon, de heks met het brandende boek of de pastoor met zijn wijwaterkwast. Op het Van Heutszplein kun je je vermaken op de nostalgische kermis, met een zweefmolen, een vuurtent en lekkere hapjes en drankjes. Vervolgens loop je door Winter Wonderland, waar de bomen wit zijn van de sneeuw en de geur van oliebollen je tegemoet komt. Je kunt hier genieten van gezellige kerstmuziek en optredens van Ventura.

Bij de Haagenpoort wordt het een beetje vreemd. Je ziet hier Mozart, Chopin en Beethoven, maar ook een piraat met zijn pratende vogel, Calimero en het ei en nog veel meer. Het is een bonte verzameling van personages die je doen lachen en verwonderen. En zo loop je verder naar het Buitenplein voor de Buitenkerk, waar meer dan 60 spelers je een grootse act voorschotelen. Het is een combinatie van muziek, zang, dans en theater, die je niet snel zult vergeten.

En er is nog veel meer! Kerst in Oud Kampen is een evenement dat je niet mag missen.  Kom dus vandaag nog naar Kampen en laat je betoveren.

Foto © Kampen Live
Foto © Kampen Live
Foto © Kampen Live
Foto © Kampen Live
Foto © Kampen Live
Foto © Kampen Live
Foto © Kampen Live
Foto © Kampen Live
Foto © Kampen Live
Foto © Kampen Live
Foto © Kampen Live
Foto © Kampen Live

Gerelateerde artikelen

Back to top button