Nieuws uit ZwolleSinterklaas 2016

Nieuwe campagne ‘In Zwolle is altijd Plaats’

Zwolle – De campagne ‘In Zwolle is Altijd Plaats’ vindt dit jaar plaats in de periode rond de feestdagen van zaterdag 12 november tot en met zaterdag 31 december. Tijdens de campagne kunnen bezoekers profiteren van een parkeeractie en extra services. Daarmee wil de gemeente Zwolle samen met de winkeliersvereniging Citycentrum Zwolle bezoekers, juist in deze drukke periode, een gastvrij welkom geven in de binnenstad.

Goede parkeervoorzieningen

Tijdens de campagne wordt de goede bereikbaarheid van het centrum benadrukt en het ruime aanbod aan parkeervoorzieningen onder de aandacht gebracht.
Wethouder voor Verkeer Filip van As: “In de binnenstad kunnen bezoekers altijd een plekje vinden om te parkeren of hun fiets te stallen. Er zijn drie bewaakte fietsenstallingen. En wanneer wij veel bezoekers in het centrum verwachten, plaatsen we er voldoende mobiele fietsrekken. Autoparkeerplaatsen zijn er ook ruim voldoende. Deze voorzieningen liggen allemaal in of rondom het centrum. U bent dus zo bij de winkels, horeca of culturele bestemmingen”. Bezoekers kunnen in Zwolle bovendien zelf bepalen hoeveel ze betalen. De hoofdstad van Overijssel kent drie tarieven voor parkeren. Afhankelijk van waar mensen parkeren, betalen ze per uur € 1,00, € 1,80 of € 2,80. De bewaakte fietsenstallingen zijn zelfs helemaal gratis.

Vroege Vogelactie voor automobilisten

Tijdens de campagne is er op zaterdagen een Vroege Vogelactie voor de gebruikers van de gemeentelijke parkeergarages en –terreinen. Voorzitter winkeliersvereniging Citycentrum Zwolle Peter Pels: “Veel bezoekers van de binnenstad komen pas in de middag. Dat moeten ze vooral blijven doen. Gezellig! Maar niet iedereen houdt van die drukte. Daarom bieden wij graag een goed alternatief. Om bezoekers te stimuleren in de ochtend al te komen houden we deze parkeeractie. Wij willen bezoekers laten ervaren dat het in de ochtend lekker rustig parkeren en winkelen is. Combineer het bijvoorbeeld met een bezoek aan de markt!”. Met de Vroege Vogelactie betalen automobilisten op zaterdag tot 11.00 uur geen parkeerkosten. Na 11.00 uur geldt het normale tarief. De Vroege Vogelactie geldt voor acht gemeentelijke parkeeraccomodaties: Dijkstraat, Noordereiland, Diezerpoort, Burgemeester Van Roijensingel, Emmawijk, Lübeckplein, Pas de Deux en Hanzelaan.

Extra services bij bewaakte fietsenstallingen

Iedereen die de fiets stalt bij de gratis bewaakte fietsenstalling Meerminneplein, Rodetorenplein of Pletterstraat kan kosteloos een buggy, paraplu of een rollator lenen. Daarnaast kan men er ook gebruikmaken van een oplaadpunt voor elektrische fiets, rolstoel of scootmobiel. Een fietspomp met doe-het-zelf bandenplakset is bij de stallingen tevens beschikbaar. De parkeerservice bij stallingen op het Rodetorenplein en Meerminneplein is sinds vorig jaar aangevuld met een toilet voor mindervaliden. Op de website www.zwolle.nl/altijdplaats staat de actuele informatie over de campagne.

Gerelateerde artikelen

Back to top button