Nieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

Nieuw Zwolse dispuut ziet harmonie in diversiteit

Zwolle – Twee Zwolse studenten Stefan Romkes en Laxmen Kumarasamy richten binnenkort een dispuut op in Zwolle. De oprichters willen samen met hun nieuwe dispuut meer verbondenheid creëren tussen Zwolle, studenten en studentenverenigingen. Het dispuut draagt de naam ‘Praefortis Diuersa Vinculum’ en ziet de harmonie in diversiteit. Praefortis zal het vijfde dispuut van studentenvereniging Oikos Nomos worden.

De oprichters zijn zeer verschillend van elkaar, maar zien de harmonie in hun diversiteit. De Latijnse naam van het dispuut staat daarom voor ‘diversiteit van sterke karakters die verbondenheid creëren’. Het dispuut zal na oprichting als een besloten groep deel uit maken van studentenvereniging Oikos Nomos. Stefan en Laxmen willen op deze manier meer bijdragen aan de vereniging waar zij allebei lid zijn. Alleen leden van deze studentenvereniging kunnen lid worden van dit nieuwe dispuut, dat een verbondenheid wil opbouwen die ook na de studententijd zal blijven bestaan.

Als aankondiging van het dispuut hebben de oprichters op 11 april een cultuurmarkt gehouden bij het studentencomplex Talentenplein. Hier werd de gelegenheid gegeven aan bewoners om iets van hun eigen of een ander cultuur te laten zien, zodat de diversiteit van studenten die alleen al op het studentencomplex wonen, zichtbaarder werd gemaakt.

Het dispuut zal waarschijnlijk na de eerstvolgende algemene ledenvergadering worden toegelaten tot de vereniging.

Gerelateerde artikelen

Back to top button