HardlopenNieuws uit ZwolleSportVoorpaginaWestenholte

In beeld: Zwollenaar Frank Eikenaar wint Westenholterun

Zwolle – Vrijdagavond ging de tweede editie van de Westenholterun van start bij sportpark De Weidesteen. Het is de eerste keer dat deze jaarlijkse hardloopwedstrijd in Westenholte onder deze naam van start gaat. De eerste editie heette namelijk de Jubileumloop aangezien de Warmlopers toen hun tienjarige bestaan vierden.

Als eerste ging de jeugd van start. De kinderen van tien tot en met twaalf jaar renden een rondje via de Stinsweg. Ongeveer een uur later was het de beurt aan de volwassenen. De deelnemers aan de 4 Engelse Mijlen gingen als eerste van start. Tien minuten later schoten de deelnemers aan het koningsnummer van de wedstrijd uit de startblokken.

De 10 km-lopers renden via de Stinsweg, Westenholterallee, Weidesteenlaan, Loggerweg, Schoenerweg, Westenholterallee en de Spoolderenkweg naar het Vreugderijkerpad. Moeder natuur had daar een onaangename verrassing in petto voor de hardlopers. De stevige en koude wind met regen maakte het parcours langs de IJssel een zware beproeving. Pas bij ‘s-Heerenbroek konden de renners dijk weer verlaten. Via de Veecaterweg renden ze langs de Mariakapel richting de Zwolseweg. Bij de meeste lopers ging het tempo nog iets omhoog op de Zalkerdijk toen ze de huizen in de woonwijk van Westenholte weer in het vizier kregen.

Bij de heren won Frank Eikenaar. De Zwollenaar klokte een tijd van 37.15 minuten. Bij de dames ging het goud naar Monique Fibbe uit Heerde. Zij eindigde in een tijd van 40.08 minuten.

Uitslagen Westenholterun 2019
De start bij sportpark De Weide Steen.
Stinsweg.

Rechts op foto: Frank Eikenaar, de winnaar van de 10 kilometer.
Westenholterallee.
Schoenerweg.
Vreugederijkerpad.

Veecaterweg in s-Heerenbroek.
Jacobien Ruitenberg haalde zilver op de 10 kilometer bij de dames.

Scholtensteeg.
Tympad.

Stinsweg.

Back to top button