Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

Nieuw landmark in Zwolle: #OPGEZWOLLE

Zwolle – Ook Zwolle heeft een eigen landmark. Op 5 mei werden de letters in het Park de Wezenlanden onthuld. De initiatiefnemers Arjan Biel, Marco Slot en Rob Drost hopen hiermee alle Zwollenaren en iedereen die verbonden is met Zwolle een blijvend icoon aan te bieden.

#Opgezwolle

In totaal zijn de letters vijftien meter breed en twee meter hoog. De letters zijn tijdelijk bestickerd met bevrijdingsfoto’s en foto’s van de Bevrijdingsfestivals. In de Zwolse kleuren is het landmark #OPGEZWOLLE de nieuwe trekpleister van de Hanzestad. De initiatiefnemers hopen met het landmark een statement te maken en de groei van de stad te laten zien.

Onthulling

Op 5 mei werden de letters in Park de Wezenlanden onthuld. Het originele plan was om letters op het water te plaatsen, maar de locatie is veranderd naar het grote veld bij het Parkpaviljoen. Tijdens de onthulling kreeg Asselien van Dijk, beleidsadviseur gemeente Zwolle thema diversiteit en discriminatie, de Opgezwolle award.

© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop
© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop

Ontstaan

Twee jaar geleden begon het project door een LinkedIn-post. Binnen deze jaren is het project uitgegroeid met meer dan 100 burgerverhalen, sponsoren en partners. In samenwerking met verschillende partners is het landmark #Opgezwolle ontstaan.

© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop
© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop

Gerelateerde artikelen

Back to top button