Natuur & DuurzaamVoorpagina

Nestkastjes voor gierzwaluwen geplaatst

Zwolle – Stichting Avifauna Zwolle roept 2018 uit tot ‘Jaar van de stadsvogels in Zwolle’. Doordat gebouwen steeds beter geïsoleerd zijn en oude woningen verdwijnen, hebben stadsvogels, zoals gierzwaluwen en huismussen, te weinig plaatsen om een nest te maken. Het ‘Jaar van de stadsvogels’ trapte op woensdag 20 december 2017 af met het plaatsen van nestkasten voor gierzwaluwen aan de Veemarkt in Zwolle.

Avifauna Zwolle opende het ‘Jaar van de Stadsvogels in Zwolle’ door een aantal nestkasten voor gierzwaluwen te plaatsen, aan een flatgebouw van DeltaWonen aan de Veemarkt 21. De 15 nieuwe nestkasten werden geplaatst in de vorm en de kleuren van het logo van DeltaWonen. Bouwbedrijf Nijhuis assisteerde bij het plaatsen van de nestkastjes en Vogelbescherming Nederland droeg financieel bij.

Foto: © Jan van Dijk
Foto: © Jan van Dijk

Dit project moet een voorbeeld worden voor andere bouwwerken in Zwolle. Het is een goed voorbeeld van samenwerking van een woningbouwvereniging, een bouwbedrijf en vrijwilligers, mede gesteund door Vogelbescherming Nederland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button