112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Neerhalen voorbouw IJsselcentrale veroorzaakt enorme knal en stofwolk

Zwolle – De sloop van de IJsselcentrale deed vanmiddag nogal wat stof opwaaien. Rond 2 uur vanmiddag was er een harde knal en een enorme stofwolk . Het was in de omliggende woonbuurten goed te zien en te horen. Een deel van het hoofdgebouw werd neergehaald.

Het ging dan om de zogenaamde voorbouw van de HC3 en HC4, globaal gesitueerd in het midden van de centrale. Van het gebouw was eerder al de gevelbeplating verwijderd.
ijsselcentrale2

Geheel volgens planning was het niet, liet Michael Verheul, woordvoerder van Engie weten: “Het zou eigenlijk morgen gebeuren maar de sloop ging zo voorspoedig dat de sloper het een dag eerder heeft gedaan. Onze communicatie liep dus een beetje achter de feiten aan.”

Op de website van Engie staat inderdaad vermeldt dat het neerhalen van de voorbouw, woensdag zou plaatsvinden. Hierbij worst ook gewaarschuwd voor mogelijke overlast:

“Tijdens het neerhalen zal de bodem extra nat gehouden met brandslangen. Dit verkleint de kans op het opwaaien van stof. Morgen wordt een zwakke Oostenwind verwacht. Mogelijk is het geluid van het neerhalen kort hoorbaar in de directe omgeving.” zo meldt Engie op haar website.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button