Kunst & CultuurMagazineNieuws uit ZwolleVoorpagina

Nederlands Nationaal Circus Herman Renz: alle acts uit de show

Vanaf nu tot en met 4 oktober staat Circus Herman Renz in park de Weezenlanden in Zwolle. Met de voorstelling World of Wonders brengen ze een betoverend circus vol magische en onvergetelijke momenten.

Woensdag 30 september zijn er SPECIALE ACTIE PRIJZEN: €15,-LOGE en €10,- TRIBUNEPLAATSEN. De familievoorstellingen zijn vandaag om 15.00 uur en 20.00 uur!

OPENINGSTABLEAU – INTERNATIONAAL
De lichten van de kroonluchters doven. Het geroezemoes verstomt. Het circusorkest zet in. Een roffel… trompetgeschal klinkt door de tent. Het zal niemand ontgaan; achter het rode gordijn van Circus Herman Renz gaan wonderen schuil!

opening

VANESSA LABAT, HULA HOOP – FRANKRIJK
Acrobatiek fascineert. Deze bijzondere hula hoop-act van Vanessa Labat is verpakt in een moderne Oosterse dans. Zo sierlijk, dat de golvende beweging van de hoepels een magisch licht werpt op een aloude discipline.

vanessa

DUO GRAVITY, STRAPATEN – ENGELAND/IERLAND
Sven en Niko vertegenwoordigen de nieuwe generatie circusartiesten. De twee vrienden werkten drie jaar lang aan hun act, waarmee ze het uiterste van hun lichaam vragen. Krachtacrobatiek wordt moeiteloos afgewisseld met luchtacrobatiek. De heren zorgen daarmee voor fascinerende circuskunst.

duo grvaity

MICHEL JARZ, PAARDENVRIJHEID – NEDERLAND
In een bijzonder spel met zes fraaie Friese hengsten, laat Michel Jarz zien dat zijn hart bij ‘het edele paard’ ligt. De stevige hengsten van Nederlandse bodem galopperen door de piste, draaien fraaie figuren en schitteren door hun elegante uitstraling met lange manen en sokken. Jarz brengt daarmee een ode aan de naamgever van het circus, Herman Renz, die 25 jaar geleden de circustraditie voort zette en het publiek verwonderde met indrukwekkende paardendressuur.

paarden

GEOFFREY BERHAULT, DUBBELE STRAKKE DRAAD – FRANKRIJK
Geoffrey is een ware ‘Daredevil’. Een meester op de strakke draad, waarbij zijn spel op het dubbele koord gezien mag worden als een moderne dans op niveau. ‘Circus 2.0’ klinkt wellicht beter, want de discipline was niet eerder in deze vorm te bewonderen.

 

JOANES, CLOWNERIE – FRANKRIJK
Clown Joanes is de nieuwe, sympathieke clownpartner van Milko. De vrolijke passant verschijnt daarnaast solo met verrassende reprises tussen de circusacts door, om het publiek een glimlach op het gezicht te toveren. Joanes is daarnaast een uitmuntende balance artiest. Met een vrijstaande ladder zorgt hij voor sensatie met een knipoog.
joanes

MILKO, CLOWNERIE – NEDERLAND
De veelzijdige Clown Milko paradeert dit jaar als rode draad door de show. Hij brengt een glimlach op de gezichten van onze gasten met zijn vrolijke intermezzo’s. Samen met zijn nieuwe clownpartner Joanes parodieert hij de toverkunsten van de illusionist. Tot grote hilariteit van het publiek is Milko daarbij het stralende middelpunt.

milko

PATRICK CLARRISON, HONDENCOMEDY – ENGELAND
Actie in de piste! Wanneer Patrick met zijn vrolijke vrienden de piste binnenwandelt breekt er een georganiseerde chaos uit… De kwispelende viervoeters blijken geweldige artiesten te zijn, die met hoge sprongen en onverwachte acties zorgen voor vrolijk spektakel.

patrick

ALA & YEVHENIIA, LUCHTACROBATIEK – OEKRAINE
Deze twee schoonheden uit Oekraïne presenteren een vernieuwend luchtnummer. Aan de dubbele trapeze werken de artiesten van het befaamde gezelschap BINGO synchroon, hoog boven de piste. Met eigentijdse kapsels en oogstrelende kostuums zijn zij ware ambassadeurs van een nieuwe stroming binnen het klassieke circus.

ala

VINCENT VIGNAUD, ILLUSIES – FRANKRIJK
Verrassende illusies en raadselachtige stunts vormen de wereld van Fransman Vincent Vignaud. Hij presenteert een wonderlijk staaltje toverkunst waarmee hij voor spanning en verbazing zorgt. Bijgestaan door verleidelijke assistentes presenteert hij illusies die voor het oog haast nauwelijks te volgen zijn.

vincent

SVEN JAHN-MUNOZ, HANDSTANDEQUILIBRE – ENGELAND
Krachtpatser Sven brengt het menselijk lichaam op een unieke wijze in beeld. De meest sierlijke -en ogenschijnlijk simpele- houdingen vergen uiterste concentratie en de nodige inspanning. Dat is aan Sven niet te merken. Uiterst beheerst brengt hij zijn lichaam in positie.

sven

FINALE – INTERNATIONAAL
Een kleurrijk slot van de voorstelling; La Grande Finale! Alle artiesten komen in paarsgouden kleding de piste in om het publiek te bedanken voor hun komst. Een grote confettiregen zorgt voor een kleurrijke afsluiting van de show.

finale

ROBERT RZENIK – CIRCUSORKEST
Snerpende gitaren, stevige beats van de drummer of een melancholische solo van de saxofonist; virtuoze muzikanten onder leiding van orkestleider Robert Rzeznik zorgen voor de ultieme circusbelevenis. De zeven heren zorgen met hun spel voor een extra dimensie tijdens de voorstelling. Het repertoire is oneindig. Pop, jazz, rock en funk zorgen voor een aangename afwisseling. Robert Rzeznik – Trompet & toetsen. Pjotr Pisula – Saxen, fluit. Alexandru Prodan – Basgitaar. Zbigniew Salega – Drums & Percussie. Daniel Mazurkiewicz – Toetsen. Andrzej Jedlinski – Electrische gitaar. Valeriu Lesco – Trompet.

DAISY, LIDIANE, OLENA & PHILIPPA – HET CIRCUSBALLET
Circus Herman Renz beschikt over een echt ballet. De geschoolde danseressen zorgen voor een aantal verrassende dansen waarmee de show een aaneenschakeling van verrassingen wordt.

MATHIJS TE KIEFTE – DE SPREEKSTALMEESTER
Nergens wordt het publiek zo ‘Hooggeëerd’ als bij Circus Herman Renz. De spreekstalmeester neemt zijn gasten daarbij mee door de wondere wereld van het Nederlands Nationaal Circus. Dit jaar wordt de rol vertolkt door Mathijs te Kiefte.

Gerelateerde artikelen

Back to top button