KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Muziektheatervoorstelling Rumah Saya (MijnThuis)

Zwolse Meraki zoekt acteur/actrice

Zwolle – Meraki Theaterproducties zoekt een acteur/actrice voor de nieuwe muziektheatervoorstelling Rumah Saya (Mijn Thuis). In deze voorstelling gaat de 3e generatie uit voormalig Nederlands-Indië opzoek naar de geschiedenis van hun grootouders. De spelers laten in Rumah Saya samenvattend zien hoe zij proberen te achterhalen wie hun grootouders waren en wat zij destijds hebben meegemaakt. Dit doen zij bijvoorbeeld aan de hand van historische documenten, verhalen, boeken en veldonderzoek.

Ze zoeken specifiek naar een speler van de 3e generatie die verbonden is met de geschiedenis van voormalig Nederlands-Indië. Reageren kan door voor 26 mei een korte voorstelvideo van jezelf in te sturen met jouw motivatie en ervaring naar info@meraki-theaterproducties.nl.

Zoektocht naar identiteit

In Rumah Sauya (Mijn Thuis) staat de zoektocht naar de geschiedenis, familie en identiteit centraal. De toeschouwer krijgt daarvoor een inkijk in het dagelijks leven van toen en nu. Dit heeft de bedoeling om de hiermee gepaard gaande emoties voelbaar te maken. Én om aandacht en erkenning te geven aan de impact van de gebeurtenissen.

Muziek van zangeres Kim Pendjol ondersteunt tenslotte de zoektocht naar de geschiedenis. Rumah Saya zal begin oktober in première gaan in de Zwolse Theaters.

Meraki Theaterproducties

Meraki Theaterproducties maakt voorstellingen met een maatschappelijke en journalistieke inslag vanuit de hedendaagse realiteit. Waar het theater een thuisbasis voor iedereen moet zijn gaat Meraki Theaterproducties opzoek naar de verhalen van mensen die ontheemd zijn of geen thuis hebben. Eén van de voorstellingen waarmee Meraki Theaterproducties landelijke bekendheid vergaarde was de voorstelling OSSO – zonder (t)huis. Daarin hadden de hoofdrol dak- en thuislozen jongeren die het publiek meenamen in hun leven.

 

Rumah Saya (Mijn Thuis) wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van VWS, Vfonds, VSBfonds, Cultuurparticipatie Overijssel, Cultuur en Kwaliteit Zwolle, Zwolse Theaters, Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel en Stichting het Hervormd Weeshuis.

Gerelateerde artikelen

Back to top button