Nieuws uit Zwolle

Moord op Syrische actrice: de verdachte ex-man gaat naar Pieter Baan Centrum

Zwolle –  De man die ervan wordt verdacht in Zwolle een Syrische actrice te hebben gewurgd, wordt overmorgen opgenomen in het Pieter Baan Centrum. Daar wordt de komende zes weken zijn psychische toestand nader bekeken. Dat werd op dinsdag 7 september bekend gemaakt tijdens een korte rechtszitting tegen de man.

Psychische problematiek

In maart dit jaar vond de politie de Syrische actrice in doodsnood in haar flat aan de Meppelerstraatweg. Tevergeefs werd geprobeerd om haar te reanimeren. De verdachte, volgens omstanders haar ex-man, werd direct aangehouden. Hij komt net als het slachtoffer uit Syrië en zit nu nog in een speciale gevangenis voor gedetineerden met psychiatrische problematiek.

Bekend actrice

De omgebrachte vrouw was in haar thuisland een bekende verschijning als actrice en kunstenares. Ook in Nederland timmerde Al-Riz aan de weg. In de Syrische en Nederlandse kunst- en theaterwereld werd geschokt gereageerd op de dood.

Op social media verschenen in de week van haar dood talloze berichten. Zo schreef collega-actrice Amal Arafa, met 2,3 miljoen volgers op Instagram: “Vorig jaar kwam ik naar Nederland en bezocht ik je huis en atelier. Ik wist niet dat we afscheid gingen nemen. Je warme thuis is een plaats delict geworden!”

Via
RTV Oost

Gerelateerde artikelen

Back to top button