Nieuws uit ZwolleRegioVerkeerVoorpagina

Molenbrug Kampen dicht voor gemotoriseerd verkeer vanwege werkzaamheden

Zwolle – De Molenbrug (Mr. J.L.M. Niersallee/N764) tussen de kruising Zwolseweg en de rotonde met de Europa-allee in Kampen is gesloten voor gemotoriseerd verkeer van maandag 17 april 06.00 tot dinsdag 2 mei 23.00 uur. Fietsers, voetgangers en hulpdiensten kunnen de brug wel blijven gebruiken. Rijkswaterstaat vervangt in deze periode 3 opleggingen; het punt waar de brug steunt op de pijler.

Om het centrum van Kampen en de Stadsbrug Kampen tijdens de werkzaamheden te ontzien, zijn omleidingsroutes ingesteld:

· Gemotoriseerd verkeer rijdt om via de N50/N765 (rijden tot aan Ens) of via de N50/A28.

· Landbouwverkeer kan gebruik maken van de omleidingsroute via de Stadsbrug in Kampen. Voor landbouwverkeer is dit de enige alternatieve route die mogelijk is.

· Fietsers, voetgangers en hulpdiensten kunnen de Molenbrug gewoon blijven gebruiken.

Lijn 74

Tijdens de afsluiting van de brug kan buslijn 74 niet de reguliere route rijden tussen Kampen Station Zuid en Kampen Station. OV Regio IJsselmond zet een pendelbus in voor de reizigers op dit traject van maandag 17 april tot en met woensdag 26 april. De busmaatschappij bekijkt het aantal reizigers dat gebruik maakt van de pendelbus en besluit na de eerste week of de pendelbus nog nodig is.

Inzet verkeersregelaars

Om het verkeer in goede banen te leiden, zetten we tijdens de afsluiting verkeersregelaars in op de Molenbrug en de Stadsbrug in Kampen.

Advies

De afsluiting van de Molenbrug gaat in en rond Kampen voor langere reistijden voor gemotoriseerd verkeer zorgen. Het advies is daarom voor afstanden tot 15 kilometer vooral de fiets te gebruiken of het openbaar vervoer. Voor gemotoriseerd verkeer zijn de omleidingsroutes via de N50/N765 en de N50/A28 het beste alternatief.

Meer informatie

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Kijk op www.rws.nl/molenbrugkampen of bel met de gratis informatielijn 0800-8002.

Gerelateerde artikelen

Back to top button