Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

Overijsselse actie ‘Iedereen een boom’ succes voor basisscholen OOZ

Zwolle – Basisschool De Wieden in de Aa-landen in Zwolle heeft samen met zes andere scholen van OOZ (Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio) deelgenomen aan de actie ‘Iedereen een boom’. Erik de Kruif van Landschap Overijssel: ‘De actie heeft als doel dat het aantal en soorten bomen in onze provincie fors toeneemt. De ruimte rond scholen leent zich vaak prima voor de aanplant van een boom’.

Dankzij de subsidie van Landschap Overijssel is het mogelijk geworden om deze kleinschalige aanplant te realiseren. Zes basisscholen en Onderwijscentrum De Twijn in Zwolle kregen de subsidie. Wim van den Bos van Vebego Groen regelde de bomen en de aanplant. “Deze week werd het ineens mooi lenteweer dus het was nog even flink aanpoten om de bomen voor de paasdagen aan te planten. Gelukkig hebben de OOZ-leerlingen fantastisch meegeholpen met deze zware klus” aldus Van den Bos.

Fruitbomen

Basisschool De Wieden koos net als de andere scholen voor fruitbomen. Bij deze Zwolse school viel de keuze op een Zoete Kers en een Conference. Door deze aanplant wordt het schoolplein niet alleen groener, maar ook aantrekkelijker voor dieren en insecten.

 

Het is belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd bewust worden van het belang van groen en duurzaamheid Judith Pool , directeur De Wiede

Judith Pool, directeur van De Wieden, is blij met de mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan een groenere omgeving: “Het is belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd bewust worden van het belang van groen en duurzaamheid. Door deze actie kunnen we niet alleen bijdragen aan meer groen in onze directe omgeving, maar ook onze leerlingen hierbij betrekken en zo hun bewustwording vergroten.”

Leerlingen van De Wieden waren een goede hulp bij het planten. Wadil uit groep 8 is blij met de bomen: “Het is heel leuk voor ons dat we deze fruitbomen op ons schoolplein hebben gekregen. En het is ook goed voor het milieu om bomen te planten.”

De actie ‘Iedereen een boom’ is een mooi voorbeeld van hoe scholen, provincie en bedrijven samenwerken aan meer biodiversiteit in Zwolle en omgeving. En de zeven scholen zijn supertrots hun nieuwe bomen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button