Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVideo NieuwsVoorpagina

Minister van Onderwijs bezoekt IKC de Wieden in Zwolle voor begeleid leernetwerk taal

Zwolle – Op maandag 22 januari heeft minister van OC&W, Mariëlle Paul, een bezoek gebracht aan IKC de Wieden in Zwolle. Zij was daar aanwezig bij de start van het leernetwerk van De Vlieger basisschool voor nieuwkomers (Dronten), obs Aquamarijn (Dronten) en IKC de Wieden (Zwolle). Deze scholen werken samen met een onderwijscoördinator aan het nog meer verbeteren van het onderwijs in de basisvaardigheden taal op basis van kennis uit onderzoek.

Duurzame schoolontwikkeling

Het leernetwerk maakt deel uit van de subsidie basisvaardigheden, die veel scholen hebben aangevraagd en gekregen. De subsidie is bedoeld om scholen te ondersteunen bij een duurzame schoolontwikkeling, gericht op de verbetering van de basisvaardigheden.

Evidence-informed expertise

De scholen worden ondersteund door de onderwijscoördinatoren in hun ontwikkeldoelstellingen; de onderwijscoördinator geeft geen advies op de inhoud van het onderwijs. Wel zorgt deze voor de verbinding van de school met evidence-informed expertise op de hulpvragen rond basisvaardigheden.

De minister sprak met de directeuren en andere vertegenwoordigers van de scholen en liet zich informeren over hun plannen en ambities.

Gerelateerde artikelen

Back to top button