Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

[UPDATE] Vanmiddag Zilveren Noot festival

Door de verwachte hoosbuien en windstoten zullen de senioren vanochtend niet naar het openingsconcert gaan.


Vorig jaar was het een groot succes. Dit jaar vindt, tijdens het Bevrijdingsfestival Overijssel, in Doepark Nooterhof de tweede editie plaats van het seniorenfestival ‘De Zilveren Noot’. Vorig jaar kwamen zo’n 300 ouderen op 5 mei naar de Nooterhof. Naar aanleiding van de enthousiaste reacties is het programma dit jaar uitgebreid. Niek van der Sprong, Driezorg, Zwolse Theaters, Glimlach Producties en Landstede bieden dit jaar een aantrekkelijk middagprogramma op een hoofdpodium en drie subpodia. Het seniorenfestival sluit aan op het openingsconcert voor ouderen dat van 10.30 tot 12.00 uur plaatsvindt op het hoofdpodium in Park de Wezenlanden.

Na afloop van het openingsconcert kunnen de toeschouwers onder begeleiding van een draaiorgel wandelend of per bus naar Doepark Nooterhof waar gelegenheid is om bij het theehuis van de Nooterhof een lekkere lunch te gebruiken. Om 13.00 uur start vervolgens het muziekprogramma, waarbij de nadruk ligt op een wat rustiger genre. De groene locatie in het park past daar prima bij.

Salsa voor senioren Na de ontvangst en lunch start het muziekprogramma om 13.00 uur met de ARTEZ Bigband. Vervolgens kunnen de festivalgangers genieten van muziek van het Kameroperahuis, LAB1870 en Her Majesty. Tijdens het optreden van LAB1870 verzorgen jong en oud gezamenlijk een muziekconcert. De jongste deelnemer is 11 en de oudste 94 jaar! Marcel Stomp verzorgt salsaworkshops voor senioren. Verder is er een filmvoorstelling van “ Oorlog in Overijssel” door het Historisch Centrum Overijssel.

Programma 
12.30 uur Ontvangst en mogelijkheid om te lunchen
13.00 uur ARTEZ Bigband in the mood “a tribute tot Glenn Miller”
13.35 uur Kameroperahuis, Concert des levens
14.15 uur LAB1870 – jong & oud verbinden
15.05 uur Marcel Stomp, Salsaworkshops
15.30 uur Her Majesty “a tribute to the Beatles”

Doorlopend: Historisch Centrum Overijssel met o.a. een filmvoorstelling van “Oorlog in Overijssel”. De film toont zeldzame beelden van het leven in oorlogstijd in o.a. Zwolle, Enschede, Hengelo, Deventer, Staphorst, Nijverdal en Steenwijk.

Senioren kunnen zich aanmelden via de zorginstellingen of gewoon zelf op 5 mei ’s middags naar de Nooterhof gaan.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button