112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Verkeersmaatregelen i.v.m. bevrijdingsfestival

Op 5 mei vinden het Bevrijdingsfestival en de Zwolse Veteranendag plaats in Park De Wezenlanden en zijn er activiteiten in de binnenstad. Ook is er een dance-event op het terrein van de IJsselhallen.
De activiteiten hebben gevolgen voor het verkeer.

Bevrijdingsdagsfestival en Zwolse Veteranendag op dinsdag 5 mei

De bevrijdingsviering begint om 10.30 uur bij het hoofdpodium in Park de Wezenlanden met de ontsteking van het bevrijdingsvuur. Om de vele bezoekers van het Bevrijdingsfestival en de Zwolse Veteranendag in Park de Wezenlanden en aan de binnenstad een veilig verblijf te bieden, wordt de omgeving van beide locatie en de looproute van/ naar beide locaties afgesloten voor het verkeer. De wegafsluitingen starten op 4 mei en eindigen op 6 mei in de loop van de dag. Op de looproute van het station naar de IJsselhallen, waar het dance-event Dance4Liberation wordt gehouden, kan het verkeer beperkte hinder ondervinden. Het programma in de binnenstad vindt men op www.hesz.nl. Meer informatie over het dance-event op terrein IJsselhallen is te vinden op http://www.highenergyevents.nl.
Het programma van het Bevrijdingsfestival en de Zwolse Veteranendag in Park de Wezenlanden is te vinden op www.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl.

Verkeersmaatregelen

Tijdens de op- en afbouw van het Bevrijdingsfestival, van 20 april tot en met 9 mei, moet het verkeer in de omgeving van Park de Wezenlanden rekening houden met hinder.

Dinsdag 5 mei vanaf 7.00 uur tot en met 6 mei 06.00 uur: Schuurmanstraat (geheel), Luttenbergstraat (gedeelte Assendorperstraat tot aan Hanekampbrug), Wiecherlinkstraat en Buserstraat.
Dinsdag 5 mei tussen 7.00 uur en 23.59 uur: Groot Wezenland (Isala bereikbaar vanaf Assendorperstraat), Ten Oeverstraat/Grasdorpsstraat, Wilhelminasingel – Kerkstraat en daarmee ook Ter Pelkwijkstraat, Gasthuisplein, Nieuwe Markt, Sassenstraat.
Dinsdag 5 mei: Assendorperdijk (zijstraten vanaf 10.00 uur), Terborchstraat, t.h.v. stationsplein (vanaf 10.00 uur), Zeven Alleetjes, t.h.v. Burg. Van Roijensingel (vanaf 17.00 uur), Van Karnebeekstraat t.h.v. Burg. Van Roijensingel (vanaf 17.00 uur).
De wegsleepregeling is van kracht. Conform de pollertijden binnenstad staan deze omhoog.

Gerelateerde artikelen

Back to top button