Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVideo NieuwsVoorpagina

Memo-spel Aa-landen 50 jaar feestelijk in gebruikgenomen

Zwolle – Kinderen in de wijk Aa-landen kunnen sinds vandaag spelenderwijs leren rekenen of samenwerken via het Yalp Memo spel.  Donderdagmiddag werd dit spel- en leertoestel officieel in gebruik genomen. Het is een cadeau van de Stichting Wijkgemeenschap Aa-landen (SWA) aan de wijk.  Het  nieuwe speel- leer- en beweegtoestel is te vinden op het grasveld achter het Boterdiep.

De SWA bestond twee jaar gelden 50 jaar. Om dit heugelijke feit te vieren waren er allerlei festiviteiten gepland. Die konden helaas niet door gaan vanwege de situatie rond corona. Het bestuur van de SWA heeft besloten om één plan wel alsnog uit te voeren. “Als dank voor alle steun die de SWA in de afgelopen jaren van de wijkbewoners heeft gekregen wordt hen een interactief spel, Memo genaamd, aangeboden.”

Het spel is inmiddels geplaatst en wel op het grasveld achter het Boterdiep, vlak bij de school De Twijn. De omliggende basisscholen zullen het spel tijdens de lesuren gaan gebruiken. Maar alle kinderen uit de wijk kunnen er natuurlijk ook mee gaan spelen.

Met de Yalp Memo staat speelplezier centraal en daarnaast leren kinderen spelenderwijs rekenen of samenwerken. De Yalp Memo bestaat uit 7 spelpilaren op een ronde speelvloer. De speelvloer maakt de spelpilaren tot een eenheid, visualiseert de renroutes en prikkelt de fantasie van kinderen om nieuwe spelregels te verzinnen. Écht interactief spelen is veel meer dan het simpelweg toevoegen van licht of geluid. Actie, reactie, inhoudelijke, leerzame spellen en een bijbehorende apps maken de interactieve speeltoestellen van Yalp uniek en zorgen voor een toegevoegde waarde. Juist de groep die niet uit zichzelf beweegt, wordt verleid om toch in beweging te komen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button