KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum ontvangt onbekend WV-HEDW

Zwolle – Berkum speelt zaterdag thuis tegen WV-HEDW uit Amsterdam, een tegenstander waar de Zwollenaren nog niet eerder de degens mee kruisten. De bezoekers komen tot nu toe goed mee, maar dat kan zeker niet worden gezegd van Berkum.

“Voor ons is nu geen enkele wedstrijd een ‘appeltje-eitje’, we zullen vol aan de bak moeten,” weet Berkum-middenvelder Björn Bakker. “We hebben wél elke keer kansen gehad om op voorsprong te komen, als je die benut krijg je een heel andere wedstrijd. Er komt een moment dat het omkeert en het de goede kant opvalt.”

WV-HEDW werd vorig seizoen met een straatlengte voorsprong kampioen in de westelijke 1e Klasse A en begon daarna prima in de 4e Divisie B. In de eerste drie wedstrijden werden zeven punten gepakt en de ploeg van trainer Marcel Valk werd daarmee zelfs even nummer één op de ranglijst. Daarna volgde echter een dipje, want de Amsterdammers verloren met 1-0 bij CSV Apeldoorn en afgelopen zaterdag ging WV-HEDW met 1-2 onderuit in de stadsderby tegen koploper Swift.

Verre inworp

In die wedstrijd kwam WV-HEDW al in de vierde minuut op voorsprong. Uit een verre inworp van rechtsback Sureyo Macrander, zijn handelsmerk, kwam de bal bij Mick van Moerkerk die hard raak schoot: 1-0. Swift was echter niet onder de indruk en leek een minuut later al wat terug te doen. Doelman Sil Fiddani, voorheen ook actief voor Berkum, voorkwam door tijdig uit te komen de gelijkmaker. Die viel na een half uur alsnog, toen er bij de tweede paal van het WV-HEDW-doel binnen werd gekopt.

Drie minuten later leek de thuisclub weer afstand te nemen maar Tim de Jong schoot tegen de onderkant van de lat en uit de daarop volgende tegenaanval scoorden de bezoekers de 1-2. Na rust wist het sterkere Swift de marge niet verder te vergroten, maar coach Marcel Valk van WV-HEDW gaf toe dat zijn ploeg verdiend had verloren. “De tegenstander bracht meer ‘body’ in de duels, daar hadden wij het moeilijk mee. Een gelijkspel zou voor mij als een gestolen punt hebben gevoeld,” liet hij weten.

Klappen

Berkum zit al een poos in de hoek waar de klappen vallen: in vijf duels sprokkelde de formatie van trainer Arno Hoekstra nog maar één punt. Afgelopen zaterdag hadden de Zwollenaren de kans om de rode lantaarn over te doen aan SDV Barneveld, de op één na laatste van de ranglijst, maar ook daar kwamen ze van een koude kermis thuis.

Berkum liet, zoals in eerdere wedstrijden óók al was gebeurd, in de beginfase enkele goede kansen liggen en zag SDVB kort voor rust op 1-0 komen. Na de hervatting kwam Berkum wat fortuinlijk op gelijke hoogte, maar drie minuten later was het alweer 2-1 en in blessuretijd viel ook nog de 3-1. Berkum staat daarmee nog steeds onderaan in de 4e Divisie B. De achterstand op de directe concurrentie is nog steeds overbrugbaar, maar de omslag zal snel moeten komen!

De wedstrijd Berkum – WV-HEDW wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Matthijs Jobse uit het Zeeuwse Sint-Laurens, die op Sportpark De Vegtlust om 14.45 uur af zal laten trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button