Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Kinderboekenweek 1 t/m 11 oktober Bibliotheek Zwolle

De kinderboekenweek bestaat dit jaar 60 jaar, dus is het tijd voor een feestje in de bibliotheken van Zwolle. Onder het motto lang zal je lezen! Ontdekken kinderen van 1 t/m 12 oktober dat lezen een feest is. Voor kinderen die minder graag lezen, is er natuurlijk ook genoeg te ontdekken en te beleven, want de bieb heeft voor elke feestneus iets in petto!

Megataart

Bij een feest hoort taart! En dus gaan 65 leerlingen van basisschool de Duyvencamp woensdagmorgen 1 oktober in het Biebcafe van de bibliotheek aan de slag om 200 cup cakes te versieren. Samen met Taart Nouveau bouwen zij een megataart die donderdagochtend 2 oktober overhandigd zal worden aan de bewoners van woonzorgcentrum Berkumstede. Want een feestje vier je niet in je eentje!

Woensdagmiddag 1 oktober zijn in Bibliotheek Centrum extra feestelijke activiteiten voor kinderen van 6 t/m 12 jaar in samenwerking met de Kofferbak, het Deltion College en het Kinderschrijfatelier. Zo kun je bijvoorbeeld muziekgedichten schrijven en meedoen met theaterworkshops. Deelname aan deze middag is gratis.

Een feestelijke kinderboekenweek

Maar er zijn natuurlijk de gehele Kinderboekenweek activiteiten: de film Mees Kees op kamp, een Pop-upfeestje, de theatervoorstelling Aadje Piraatje viert feest (gebaseerd op de boeken van de onlangs overleden kinderboekenschrijver Sieb Posthuma), een verhalenslinger schrijven en feestbeesten knutselen.

Kinderboekenweek activiteiten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button