KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Meer dan 100.000 euro voor Ronald McDonald Huis Zwolle

Zwolle – Afgelopen week is manager Lianne Booijink door het bestuur van de Ronald McDonald Rally, Evert Leideman en Sjoerd-Jan Feenstra, verrast met een grandioze opbrengst voor het Ronald McDonald Huis. Want ondanks dat de Ronald McDonald Rally, drie dagen voor het rijden, werd gecanceld vanwege de aangescherpte Coronamaatregelen was er toch een digitale cheque-uitreiking. Booijink mocht deze middag maar liefst drie cheques in ontvangst nemen met een totale waarde van €110.000,-. Een absolute recordopbrengst.

Toen de rally vorig jaar niet doorging vanwege de aangescherpte Coronamaatregelen was dat uiteraard een flinke tegenvaller voor het Ronald McDonald Huis. De rally is één van de grote evenementen die jaarlijks wordt georganiseerd om geld in te zamelen voor het Ronald McDonald Huis in Zwolle. Afgelopen maandag werd echter bekend dat maar liefst 95% van de deelnemers hun deelnamegeld tóch heeft gedoneerd aan het Huis. Ook stelden de hoofdsponsoren Pouw Zwolle, Deltion College, EG Group (Texaco), Campenaer Koffie en McDonald’s Heerde, Kampen en Zwolle hun sponsorgeld ter beschikking. Dat leverde een bedrag van maar liefst €50.000,- op.

Naast dit enorme bedrag werden er nog twee cheques overhandigt. Eén cheque van Ausnutria van €50.000,-. Ausnutria is een jong en groeiend bedrijf in kindervoeding. Zij wilden dit jaar aanhaken met het organiseren van een internationale rally door alle landen waar zij actief zijn. Deze opbrengst zou ten goede komen aan het Huis. Omdat deze variant ook niet door kon gaan, heeft het bedrijf besloten om een groot bedrag te doneren. Jeroen Kiers, CEO Ausnutria maakte dit tijdens de digitale bijeenkomst bekend. Als klap op de vuurpijl ontving het Ronald McDonald Huis ook nog een cheque van €10.000,- van twee rallydeelnemers Kim Stegeman en Anne Slager. Zij haalden met een extra shirtsponsoractie dit enorme bedrag op. Anne en haar zus zetten deze actie op omdat dat Anne en haar familie langere tijd in Ronald McDonald Huis Groningen zijn verbleven.

Lianne Booijink is sprakeloos door deze actie. “Ik weet echt even niet wat ik moet zeggen en dat overkomt mij niet vaak. Ik wil iedereen maar dan ook écht iedereen die aan dit resultaat heeft bijgedragen ontzettend bedanken. Het doet me heel erg veel dat ons netwerk zo betrokken is. Dank jullie wel. We helpen hier heel veel ouders en kinderen mee met een moeilijke start. En daar doen we het voor.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button