Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Meedoen in de wijk met NLdoet op 11 en 12 maart

Zwolle – De grootste vrijwilligersactie van Nederland is NLdoet. Elk jaar steken vrijwilligers en wijkbewoners de handen uit de mouwen om hun buurt leuker, mooier, groener of veiliger te maken. Wie ook wat wil organiseren samen met zijn of haar buren op 11 en 12 maart kan een idee plaatsen op MijnWijk. Dan helpt de wijkbeheerder van de gemeente Zwolle iedereen graag op weg.

Bewoners nemen op allerlei plekken initiatieven om iets te verbeteren in hun buurt, straat of wijk. Op MijnWijk kan iedereen ideeën opdoen voor een buurtactiviteit. Ook kleine acties geven een groot plezier en resultaat. En doe ideeën op voor een buurtactie op www.zwolle.nl/buurtinitiatief.

Groendag

Maak van NL Doet-dag een groendag. De buurt groener maken kan al met een gevel- of boomtuintje. Ligt er een stuk grond in de buurt dat wel wat meer kleur en groen kan gebruiken? Misschien kun je samen de grond van de gemeente adopteren en inrichten. Een groene buurt is niet alleen gezellig, het is ook beter bestand tegen hittestress en hevige regenbuien. www.zwolle.nl/adoptie

Kinderstraat

Wil je iets gezelligs organiseren wat ook leuk is voor de kinderen? Maak op NLdoet van je straat een Kinderstraat. De straat wordt voor één dag voor al het verkeer afgesloten zodat kinderen veilig op straat kunnen spelen. Een mooi moment om er een gezellige straatdag van te maken voor alle bewoners. Er zijn wel spelregels. www.zwolle.nl/kinderstraat

Opruimactie

Zwerfafval verdwijnt niet door ergernis, wél door samen opruimen. Dat vinden veel bewoners. Zij komen in actie op NLdoet en ruimen het zwerfafval op. Bij het Wijkservicepunt kun je afvalzakken ophalen en grijpers lenen. Bel voor een afspraak met 14038 of stuur een mail. De contactgegevens staan op de wijkpagina op www.zwolle.nl/wijken. Ook ROVA helpt je een handje www.mooi-schoon.nl/acties.

Veilige wijk

Misschien niet het leukste onderwerp, maar wel belangrijk. Nodig je buren uit om samen koffie te drinken en bespreek de mogelijkheid om een WhatsApp-groep voor buurtpreventie. Dat is een van de manieren om je buurt veiliger te maken en inbrekers, onruststokers, vandalen en andere lastpakken af te schrikken. www.zwolle.nl/veiligheid.

Coronamaatregelen

MijnWijk weet niet of en welke coronamaatregelen in maart 2022 gelden. Voorbereidingen treffen voor NLdoet samen met de buren kan men ook gemakkelijk online doen, zoals via Whatsapp, mail of op MijnWijk. En als een gezamenlijke activiteit op NLdoet uiteindelijk niet door kan gaan, kan iedereen elk moment in het jaar een buurtinitiatief beginnen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button