HanzelandLifestyleNieuws uit ZwolleUit uw buurt

Meedenken over nieuwe woonvorm Kattegat aan Oostzeelaan

Zwolle – De bewoners van woongemeenschap Kattegat, de containerwoningen aan de Oostzeelaan in Zwolle, roepen inwoners van Zwolle op mee te denken over een nieuwe manier van gemeenschappelijk wonen in het Hanzeland in Zwolle. De huidige containerwoningen maken in de toekomst plaats voor een nieuw woonproject, waarbij de toekomstige bewoners gezamenlijk de invulling en het bouwplan van deze woonvorm bepalen. Dit gebeurt tijdens tien brainstorm-labs, waarvan de eerste donderdag plaatsvindt.

Eerst bewoners en ideeën, dan bouwen

Bijzonder aan dit project, is dat er bewoners worden gezocht, vóórdat de bouw start. Gezamenlijk denken zij na over idealen en ideeën voor gemeenschappelijk wonen, duurzaamheid, evenementen, wonen, werken en leven, om tot slot tot een bouwplan te komen.

Brainstorm-labs

In totaal worden er tien brainstorm-labs gehouden op twee locaties. Aan de Oostzeelaan 6 waar de containerwoningen zijn gevestigd en bij Brainz, het stadslab van de regio Zwolle.

De eerste avond vindt plaats op 14 februari om 19:00 uur aan de Oostzeelaan 6 in Zwolle. Iedereen die geïnteresseerd is in deze gemeenschappelijke woonvorm en mee wil denken over de plannen van dit project, om er uiteindelijk zelf te gaan wonen, is welkom.

Opgeven kan via kattegatwonen@gmail.com.

Woongemeenschap Kattegat

Sinds 2015 groeiden de containerwoningen aan de Oostzeelaan 6 in Zwolle uit tot een wooncommunity onder de naam Kattegat, waar inmiddels een dertigtal mensen woont. Voornamelijk jonge, creatieve ondernemers. Naast dat zij hier leven en werken, zet de community zich in om het gebied Hanzeland tot een creatieve, bruisende plek te maken. Gebiedsontwikkelaars van City Developer-S gaven hen de opdracht om het bouwplan voor een nieuw te bouwen woonvorm aan Het Hanzeland te realiseren, zodat zij hier zelf kunnen wonen én nieuwe bewoners kunnen verwelkomen.

Kattegat Wonen

Gerelateerde artikelen

Back to top button