Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapSportVoorpagina

Masterclass voor penningmeesters blijkt schot in de roos

Voor het eerst organiseerden SportService Zwolle en Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet! een scholing specifiek voor penningmeesters. Geen training voor beginnende penningmeesters, maar een masterclass voor ervaren penningmeesters waarin ze werden bijgeschoold om de functie van penningmeesters nog beter uit te kunnen voeren. Met deze vraag is contact opgenomen met Flynth adviseurs en accountants. Vanuit de betrokkenheid met Zwolse maatschappelijke organisaties hebben Flynth accountants Martijn Verbeek, Erwin Draaijer en fiscalist Bea Boetje met veel enthousiasme een masterclass ontwikkeld.
ZWOLLE – Meer dan twintig penningmeesters van Zwolse maatschappelijke organisaties hebben afgelopen twee weken de masterclass gevolgd. De eerste bijeenkomst van de masterclass, die uit twee avonden bestond, stond in het teken van de rol van de penningmeester, juridische en administratieve aspecten. Op de tweede avond werden de deelnemers bijgeschoold over fiscaliteit, werkgeverschap en vrijwilligersovereenkomsten. Daarnaast werd er op beide avonden casuïstiek behandeld en was er aandacht voor actuele ontwikkeling en volop ruimte voor het stellen van vragen. De deelnemers hebben de masterclass gemiddeld beoordeeld met een zeer nette 8.1. De reacties na afloop liepen uiteen van ‘super interessant’ en ‘ga zo door’ tot ‘zeer veel opgestoken’ en ‘toppie!’.

Extra masterclass

De interesse en de positieve reacties van de deelnemers hebben Flynth adviseurs en accountants, Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet! en SportService Zwolle doen besluiten een tweede masterclass voor penningmeesters te organiseren. Deze staat gepland op maandagavond 16 en 30 maart 2015. Geïnteresseerde penningmeesters kunnen zich nu al aanmelden door een mail te sturen naar verenigingssupport@sportservicezwolle.nl of info@zwolledoet.nl. Zorg dat je er snel bij bent, de eerste masterclass zat in korte tijd vol.

Gerelateerde artikelen

Back to top button