Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Man van dak gevallen op de Hessenpoort Zwolle; arbeidsinspectie doet onderzoek

Zwolle – Op bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle is woensdagochtend een man gewond geraakt op een bouwlocatie. Hij zou bezig zijn geweest op het dak van het in aanbouw zijnde gebouw waarna hij van grote hoogte naar beneden is gevallen.

De traumahelikopter is opgeroepen en ook een ambulance was paraat. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie was aanwezig voor de eerste opvang en onderzoek. Vervolgens is het overgedragen aan de arbeidsinspectie.

Woordvoerder Jeroen Toet van de Arbeidsinspectie: “We zijn gelijk ter plaatse bezig gegaan met een onderzoek. Daarbij wordt eerst gekeken wat voor type ongeval het is en vervolgens welk nader onderzoek er nodig is. Tijdens zo’n onderzoek wordt er bijvoorbeeld gekeken of er is gewerkt volgens de ARBO wet. Ook wordt direct ter plaatse de ongeval locatie veilig gesteld zodat alles blijft liggen zoals het was bij het moment van het ongeval.”

Over de inhoud van het onderzoek kan de woordvoerder geen uitspraken doen. Dagelijks gebeuren er tientallen bedrijfsongevallen waarbij de arbeidsinspectie wordt ingeschakeld.

Ongevalslocatie: positie bij benadering

Gerelateerde artikelen

Back to top button