Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Geen sporen van vermiste Bennie Dijkslag aangetroffen tijdens zoektocht in Zwolle

Zwolle – Er is helaas woensdag niets aangetroffen tijdens de zoektocht dat leidt naar de vermiste Bennie Dijkslag uit Zwolle. De 62-jarige Bennie is sinds 29 augustus 2022 vermist uit Zwolle. Hij is het laatst gezien in Berkum, een wijk in Zwolle. Het is onbekend waar hij naartoe is vertrokken.

Tientallen personen hebben vandaag meegewerkt aan de zoektocht in verschillende bosschages en op het het eilandje in de Berkumerkolk in Zwolle.

“De keuze voor de zoektocht in dit gedeelte heeft alles te maken met het feit dat Bennie in de omgeving voor het laatst is gezien.”, laat Sven Strijbosch, woordvoerder van de politie Oost Nederland weten.

“Door onderzoek hebben we het verstandig geacht om hier fysiek te gaan zoeken, met daarvoor veel dank aan het VST (red. Verteranen Search Team). Bij de vermissing van een meerderjarig persoon moet je er in het begin ook vanuit gaan dat iemand vrijwillig onder de radar is verdwenen en niet gevonden wil worden. Uiteindelijk wordt een onderzoek verder uitgebreid. Zo’n onderzoek bestaat niet alleen uit zichtbaar fysiek zoeken. Veel gebeurt ook onzichtbaar.” vertelt Strijbosch.

Vorig jaar september werd nog gezocht naar Bennie bij het Westerveldse Bos in Zwolle. Ook daar werd toen niets gevonden. 

Bennie Dijkslag – Foto © Politie

Tips

Mensen die tips of informatie hebben en dat nog niet met de politie hebben gedeeld, worden verzocht dit te melden bij de politie. 

Alle informatie staat op deze pagina: https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/vermiste-volwassenen/2022/september/bennie-dijkslag.html

Foto © Politie

Gerelateerde artikelen

Back to top button