112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Man aangehouden na poging diefstal bij school

Zwolle – De politie heeft in de nacht van zondag 14 op maandag 15 februari op de Zwartewaterallee een 18-jarige man uit Zwolle aangehouden. Hij wordt verdacht van een poging diefstal bij een school aan de Mozartlaan. Een tweede verdachte ging er vandoor richting de Schumannlaan. De politie is op zoek naar getuigen.

Rond 3.20 uur melde een getuige dat er twee verdachte personen bij een school aan de Mozartlaan stonden. De politie ging ter plaatse. Daarna meldde een beveiliger dat twee mannen een poging hadden gedaan om de school binnen te komen en waren weggerend. Een zoektocht in de omgeving, tips van getuigen en de inzet van een speurhond hebben geleid naar de 18-jarige man. Hij is aangehouden op de Zwartewaterallee. De politie is nog op zoek naar de tweede verdachte en vraagt daarvoor de hulp van eventuele getuigen.

Getuigenoproep

De tweede verdachte is een jonge man van ongeveer 20 jaar en hij droeg een zwart regenpak en mogelijk een masker. Het regenpak had op de achterzijde van de jas een reflecterende streep. Op beide broekspijpen zat aan de zijkant ook een reflecterende streep. De man is te voet gevlucht richting de Schumannlaan. Hebt u rond 3.20 uur iemand zien lopen die voldoet aan het signalement? Of hebt u regenkleding en/of een masker gevonden? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem een tip doorgeven kan via 0800-7000.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button