BinnenstadNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Maatregelen genomen bij overlast bankje Van Rooijensingel

Zwolle – De bank aan de Burgemeester van Rooijensingel werd het afgelopen jaar in toenemende mate een verzamelplek van criminele en onaangepaste lieden. Er werd zichtbaar gedeald en gebruikt, voorbijgangers werden lastiggevallen en de doorgang belemmerd, buurtgenoten durfden soms niet meer in de omgeving te komen en hun woongenot werd danig verstoord door luide geluidsoverlast. Dat zegt een woordvoerder van de gemeente Zwolle.

Om die reden heeft de gemeente nu maatregelen genomen. Daarmee hoopt ze de overlast beter aan te kunnen pakken. In overleg met de directe omgeving is afgesproken om de bosjes terug te snoeien en het bankje een opfrisbeurt te geven met meer groen. Idee is dat het bankje er netter bij ligt en meer in het zicht ligt.

Als het gaat om overlast, dan blijft de gemeente de ingezette koers van strakke handhaving volgen, ook nu de hekken weg zijn. Dat is de afgelopen tijd namelijk effectief geweest. Zo hebben we de loop er weten uit te halen en zijn er meerdere gebiedsverboden uitgedeeld. Allemaal met als doel dat de plek gebruikt wordt waarvoor deze bedoeld is: een plek waar je fijn kunt verblijven.

Het bankje is ooit gebouwd ter ere van het 25-jarige jubileum van burgemeester Isaac Antoni van Roijen. Van de burgerij kreeg hij de robuuste stenen bank aangeboden op 8 september 1922. De bank is dus al bijna honderd jaar oud. Het bankje markeert de ingang van het park, veel mensen passeren dan ook het historische bankje.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button