Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Lunchconcert in Statenzaal Zwolle

Op vrijdag 16 januari brengt de Liedklas van het Conservatorium een Richard Strauss project als lunchconcert in de Statenzaal.

Deze concertserie wordt georganiseerd door Stadkamer Centrum in nauwe samenwerking met het ArtEZ-Conservatorium van Arnhem, Enschede en Zwolle.

De Liedklas

Deze liedklas wordt gevormd door studenten zang en piano die met elkaar een programma presenteren om vooral het samenspel te beoefenen. Deze liedklas staat o.l.v. Marien van Nieukerken en een gastdocent en dat is deze keer de bariton Thomas Olieman. Er worden liederen uitgevoerd door 16 studenten, steeds in duo’s.

Richard Strauss

Richard Strauss leefde van 1864-1949 en is geen familie van de Johann Strauss dynastie. Hij begon al op 5 jarige leeftijd met piano spelen en een paar jaar later begon hij ook al te componeren. Hij was een veelzijdig componist en heeft werken geschreven voor bijna alle bezettingen, zowel voor orkest als koor en verder kamermuziek, opera’s en liederen.

Het concert begint om 12.15 uur en de zaal is open vanaf 12.00 uur. De toegang is gratis. Het volgende lunchconcert zal plaatsvinden op vrijdag 20 februari.

Gerelateerde artikelen

Back to top button