Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Logeerzorg voor beginnend dementerenden in Zwolle

Mantelzorgers ontlasten door logeerzorg te benutten

Zorghuis Theodora Vos de Wael in Zwolle biedt een nieuwe vorm van zorg ter ontlasting van mantelzorgers. Mantelzorgers kunnen gebruik maken van logeerzorg. Dat wil zeggen dat de beginnend dementerende naaste voor wie zij zorgen, één of meer nachten kan logeren in zorghuis Theodora Vos de Wael. Zo heeft de mantelzorger de handen even vrij en is de naaste in deskundige handen.

Hoofd cliëntenzorg Margé Evers vertelt dat mantelzorgers vaak zwaar belast zijn en meestal niet weten van de ondersteuningsmogelijkheden. “Wanneer een naaste heeft gelogeerd, ontdekken zowel de cliënt als de mantelzorger hoe fijn dat is. Cliënten draaien bij ons mee in een huiselijke setting, er is aandacht van deskundige medewerkers, ze kunnen zichzelf zijn en we doen geen appèl op iets wat ze niet kunnen. Ze voelen zich veilig. Voor de mantelzorgers kan het een verademing zijn om even niet verantwoordelijk te zijn voor de dagelijkse zorg van een dementerende naaste.”

Daggast

Dit uitstapje naar het zorghuis helpt vaak ook om de drempel naar speciale zorg weg te nemen. De mantelzorger ontdekt de mogelijkheden om op krachten te komen en te blijven. Naast logeerzorg kan de naaste ook als daggast gebruik maken van de opvang. Dat wil zeggen dat de cliënt een dag verblijft in het zorghuis en gebruik kan maken van alle faciliteiten. Deze mogelijkheid wordt niet alleen geboden bij Theodora Vos de Wael, maar ook bij de Zwolse zorghuizen Anna Heerkens en Wilhelmina van Sonsbeeck.

Informatie

Van logeerzorg kan met een indicatie, via PGB of particulier gebruik worden gemaakt. Wilt u meer informatie, kijk dan op www.ijsselheem.nl of neem contact op met het bureau Zorgbemiddeling en Begeleiding te bereiken op 038 424 77 07

Gerelateerde artikelen

Back to top button