Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Line-up eerste weekeinde Festival Het Tussenland Zwolle bekend

ZWOLLE – Aan de Thorbeckegracht vindt van 2 tot en met 4 juli Het Tussenland plaats. Er zijn shows van internationale acrobaten, verhalenvertellers en dichters en rootsmuziek.
Dit is de line-up van het eerste weekeinde:

Vrijdag 2 juli

Naïf en onschuldig; de Duitse jongleurs Tobi & Finn laten zich meeslepen door de muziek en spontane impulsen. Muzikant, cabaretier en columnist André Manuel is grofgebekt, geëngageerd, bikkelhard en veelzeggend. De Groningse singer-songwriter Florian Wolff is organisch, oerkrachtig, dicht bij het hart. Hij was finalist in de Grote Prijs, FM Serious Talent en werd meermaals teruggevraagd door Lowlands. De energieke Banda Matatu speelt een kleurige blend van Afro-Caribische grooves, afrobeat, chakacha en afro-jazz. Topacrobaat Ray Cardoze uit Curacao is een absolute krachtpatser aan het verticale koord.

Zaterdag 3 juli

De Amerikaanse actrice, zangeres en vertelster Cené Hale (vml. Boom Chicago comedy theater) vertelt en zingt The Great Deception: Slechts 1,1% van de bijbel bestaat uit woorden gesproken door vrouwen. Hoe groeit een meisje op in Bible Belt America? Alex en Liza uit Oekraïne behoren tot de absolute high class van de internationale circuswereld. En dan Americana op zijn best van Simon Keats en jazz, western swing, roots en gypsy en af en toe een vleugje traditionele country van Franklin D. Jones onder leiding van contrabassiste en zangeres Nathalie Schaap. Topacrobaat en aereal streps artiest Sera Richter uit Duitland schittert nu hier maar stond ook op Oerol en Festival Circolo.

Zondag 4 juli

Schrijver en dichter Sjoerd Kuyper heeft weinig woorden nodig om de ingrijpendste gebeurtenissen in ons leven te beschrijven: verdwijnende jeugd, blijvende liefde, af en toe een scheut van woede om wat de schoonheid in de weg staat. Pianist Roel Spanjers begeleidt je in De New Orleans Vintage Voodoo Piano op een reis door de muziek van New Orleans. Van Afrikaanse slavenritmes en Franse militaire marsmuziek tot Creoolse klanken uit Haïti, gospel uit de kerken, blues uit de katoenvelden, de allereerste jazz en later ook de ruige R&B. Gevaarlijk en grappig circus van de Belgische Fred & Bert. Het liefst met vers geslepen keukenmessen. Son de Aquí is een smeltkroes van internationale topartiesten die de folklore van Mexico, Cuba en Colombia mengen met urban hiphop, reggae en elektronica.

Over Festival Het Tussenland

Festival Het Tussenland is een festival voor volwassenen en jongeren vanaf 16 jaar. Festival Het Tussenland vindt plaats in de eerste twee weken van juli en wordt geheel Coronaproof uitgevoerd. Er zijn live optredens met publiek langs de oude stadsmuur in Zwolle, er zijn online shows en talkshows om thuis te kijken en er zijn audiotours in Zwolle en de regio die je met behulp van je smart phone kunt volgen.

festivaltussenland

Gerelateerde artikelen

Back to top button