EconomieNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Lijn 10 Businessline met zitplaats in Zwolse stadsspits

Vanaf maandag 15 december 2014 rijdt in Zwolle tijdens de spits een nieuwe bus, Lijn 10 Businessline. De nieuwe lijn is een initiatief van werkgevers in Zwolle rondom de A28 afrit Centrum ( Achmea, Deltion, Dimence, Wehkamp), vervoerder Syntus en betrokken overheden (provincie Overijssel, gemeente Zwolle).

Het initiatief wordt ondersteund vanuit het programma Beter Benutten Zwolle Kampen Netwerkstad.

Op donderdag 11 december werd Lijn 10 Businessline alvast officieel in gebruik genomen.

Prettig reizen met speciale Businessline 10

Reizen van en naar de werkplek met het ov wordt voor de medewerkers van Achmea, Deltion, Dimence en Wehkam sneller en gemakkelijker. Lijn 10 Businessline is een buslijn van vervoerder Syntus waarvan alleen medewerkers van Achmea, Deltion, Dimence en Wehkamp gebruik mogen maken. De initiatiefnemers dragen allen financieel bij aan de specifieke bedrijfsbuslijn, mede om medewerkers te stimuleren van het OV gebruik te maken.

De bus rijdt vanaf 15 december a.s. in de spits naast de reguliere buslijnen 1 en 9. De route loopt direct vanaf het station naar de haltes bij de betreffende bedrijven. De businessline rijdt om het kwartier in de ochtend- en avondspits. In combinatie met de reguliere buslijnen 1 en 9 is hiermee voor de medewerkers van de bedrijven voldoende ov beschikbaar om vanaf 6.35 uur in de ochtend van het station naar kantoor te reizen en om ’s middags weer terug naar het station te gaan.

De medewerkers checken gewoon in met hun OV chipkaart die voorzien is van het speciale Lijn 10 Businessline kenmerk. De bus zal naast de reguliere lijnen 1 en 9 rijden, de zogenaamde scholierenlijnen.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button