Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

[UPDATE Winaars] Gas lek dichten op de Skills Heroes Deltion

Donderdag was de laatste wedstrijddag van Skills Heroes, de Nationale kampioenschappen voor vakmanschap, bij Deltion. Ruim 150 studenten uit het hele land gingen de uitdaging aan om Nederlands kampioen in hun vakrichting te worden.

Er waren 33 Deltion studenten geselecteerd. Deze studenten komen uit in de vakrichtingen gastheer/-vrouw, kok, autotechnicus, autoschadehersteller, tegelzetter, timmerman, schilderen, internationaal ondernemen, grafisch ontwerper, webdesign, ICT-beheerder, applicatieontwikkelaar, woningstoffeerder, schoonheidsspecialist en mode ontwerper.

Zo moest er bijvoorbeeld een gaslek worden gedicht, een website gebouwd worden in één dag of een bloemstuk worden gemaakt. Alle studenten lieten waar vakmanschap zien.

De Deltion studenten sleepten zelf maar liefst 22 medailles in de wacht.


UPDATE

Op handelsmissie met het koningspaar

Vera Mulder en Rebecca van der Veen studenten aan de mbo-opleiding International Business Studies van het Deltion College zijn samen Nederlands kampioen ‘Internationaal Ondernemer’ geworden. Als extra beloning mogen ze van 17 t/m 19 maart op handelsmissie naar Denemarken met Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima.

WorldSkills

Komende week selecteert Deltion twee Nederlands kampioenen, die 11 t/m 16 augustus 2015 mee mogen doen aan de WorldSkills in São Paulo, Brazilië. Dit zijn de Wereldkampioenschappen voor vakmanschap. Tijdens de Vakkanjerwedstrijden, georganiseerd door TechniekTalent.nu hebben twee (oud)studenten van het Deltion zich al weten te plaatsen. Patrick Biesemaat en Mattijn Stegeman mogen Nederland vertegenwoordigen in de vakrichtingen Elektrotechniek Gebouwen en Industriële Automatisering.

 

 

15812492118_393dabf4f2_z

15999870655_294cfe3a80_z

15814116267_9ca22aa7a7_z

 

Rebecca en Vera Internationaal Ondernemen: Kaleb Louhenapessy, student opleiding Fotografie Deltion College.
Rebecca en Vera Internationaal Ondernemen: Kaleb Louhenapessy, student opleiding Fotografie Deltion College.
Nationale kampioenen Skills Heroes.
Nationale kampioenen Skills Heroes. Fotograaf: Kaleb Louhenapessy, student opleiding Fotografie Deltion College.
Fotoreportage

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button