Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

‘Leviathan’ in premiere in het Fraterhuis

Op donderdag 23 oktober om 19.45 uur is in het Fraterhuis de Nederlandse première van ‘Leviathan’ te zien. De film van Russische makelij werd eerder dit jaar op het filmfestival in Cannes beloond met de prijs voor het Beste Scenario.

Kolia leeft in een kleine stad in het noorden van Rusland. Zijn leven komt op de kop te staan als de plaatselijke burgemeester hem zijn bedrijf, huis en grond wil afnemen. Plotsklaps dreigt Kolia alles waar hij ooit om heeft gevochten te verliezen. Wat rest is een moedige strijd tegen een door en door corrupte overheid.

Moderne versie van bijbels verhaal

‘Leviathan’ is te zien als een moderne versie van het Bijbelse verhaal van Job. Tegelijkertijd toont het akelig realistisch de gang van zaken in de Russische maatschappij. Regisseur Andrey Zvyagintsev (The Return, The Banishment) legt hiermee de vinger op de zere plek als het gaat om de rechtstaat van zijn moederland.

‘Leviathan’ gaat op donderdag 23 oktober om 19.45 uur in première in het Fraterhuis. Daarna is de film tot minimaal 29 oktober te zien in het Fraterhuis. Het is verstandig om vooraf te reserveren via www.filmtheaterfraterhuis.nl. Bezoekers kunnen ook via de website e-tickets kopen en printen, dan hoeven zij niet langs de kassa.

 

Beeldbepalend

 

Met ruim 70.000 bezoekers per jaar, twee filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast startte in 2013 de Fraterhuis Academie, het onderwijsvehikel van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button