Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Les van een echte astronaut

Dr. André Kuipers inspireert de huidige en volgende generatie Zwollenaren

Zwolle – In een goed gevulde zaal luisterden woensdag15 maart meer dan 750 ouders/verzorgers, medewerkers en ketenpartners naar de verhalen van astronaut Dr. André Kuipers. Een inspirerende avond vol verwondering en een exclusieve inkijk in zijn visie op de aarde nu en in de toekomst.

Dr. Kuipers spreekt op uitnodiging van Vivente, dé organisatie voor Christelijk basisonderwijs in Zwolle. “Als onderdeel van ons 25-jarige jubileum vieren we dit jaar met onze collega’s, leerlingen en nu ook hun ouders, 25 jaar krachtig en prachtig onderwijs in Zwolle.” Vertelt Arend Eilander van Vivente. “Wij zijn enorm trots dat wij een spreker als André Kuipers, iemand met zo veel ervaringen die maar voor heel weinig mensen op deze aarde zijn weggelegd, bereid hebben gevonden deze ervaringen met ons te delen.”

De avonturen van Dr. Kuipers vallen in de smaak. Zijn enthousiasme en passie werken aanstekelijk. De mensen in de zaal luisteren en kijken, soms met open mond, naar zijn unieke blik op de wereld en de huidige staat van onze planeet. Verhalen over satellieten, het meten van vervuiling en natuurlijk zijn ruimteopleiding, lancering en uiteindelijke verblijven in de ruimte aangevuld met prachtige foto’s en video’s uit het ISS raken de juiste snaar en zetten aan tot denken. “De verhalen van vanavond zetten mij echt aan het denken dat ik zelf ook iets hiermee moet.” vertelt René Mauritz, ouder. “Deze avond is ook echt mooi om andere ouders even te ontmoeten.” vertelt Lammy Winters, ouder even later.

“Een avond om nooit te vergeten en hopelijk een merksteen voor alle aanwezigen.” In zijn afsluitende woord hint Eilander naar een vervolg. “Een avond als deze smaakt naar meer.” Dat vervolg komt er maar wat graag als het aan de gasten ligt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button