HoltenbroekNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Leerlingen van het Facet bouwen eigen insecten- en bijenhotel

Zwolle – Leerlingen van groep zeven en acht van SBO het Facet in Holtenbroek bouwden dinsdag hun eigen insecten- en bijenhotel. De school heeft de workshop insectenhotel bouwen gekregen van de Bijenbeweging Overijssel. Met deze actie wil de bijenbeweging jonge kinderen en hun omgeving betrekken bij de bescherming van bijen.

Basisschool het Facet is uitgekozen als locatie voor het insecten- en bijenhotel omdat er veel groen rondom de school aanwezig is. Dit lijkt een goede plek voor bijen en insecten.

tekst gaat verder onder de foto

Foto’s © Peter Denekamp

Circulair hotel

Voor de bouw van het insecten – en bijenhotel werd zoveel mogelijk gebruik gemaakt van restafval. “Het is voor een dergelijk ‘hotel’ absoluut niet nodig om met nieuw materiaal te werken,” legt NME (natuur en milieu-educatie) makelaar Mariken Enserink uit. “Vandaar dat we het circulair bouwen, dat is ook beter voor het milieu. Van ROVA hebben we bakstenen, houten platen en boomstammen gekregen. Een leerling uit groep zeven had thuis dakpannen over, die gaan we ook gebruiken. En het Facet zelf had bamboe stokken over, ook die kunnen we goed gebruiken voor het hotel!”

tekst gaat verder onder de foto

Binnenkort komt er een imker op school een gastles over bijen geven en er is een speciaal lespakket voor de leerlingen. Daarnaast zijn er vandaag bij de school een aantal vaste bloeiende planten en heesters geplant. Ook zaaiden de leerlingen met biologisch bloemzaad rondom de school. Op deze manier hopen ze dat de bijen en insecten gemakkelijker hun weg vinden naar het hotel.

De bouwtekening van het bijenhotel © Mariken Enserink
Het bijenhotel is bijna af. Woensdag bouwen de kinderen samen met Simone verder. © Mariken Enserink

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren