Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Fietsmaatjes 2019 officieel van start bij Isala ziekenhuis

Zwolle – Maandagmiddag, op Wereld Fietsdag, gaven Karsten ten Heggeler, teamleider afdeling Mobiliteit provincie Overijssel en Hans de Boer, Raad van Bestuur Isala ziekenhuis Zwolle het startsein voor Fietsmaatjes. Samen met deelnemende medewerkers van Isala ziekenhuis Zwolle en het projectteam Fietsmaatjes stapten ze op de fiets voor de terugreis naar huis. Fietsmaatjes stimuleert bedrijven en hun medewerkers vaker naar het werk te fietsen. Dit leidt tot minder files, minder CO2-uitstoot, vitale medewerkers en een betere bereikbaarheid van de regio’s en de bedrijven.

tekst gaat verder onder de foto

Karsten ten Heggeler (links) en Hans de Boer (midden) fietsen met de deelnemers van Isala. © Provincie Overijssel

“We moeten meer bewuste keuzereizigers worden. Fietsmaatjes gaat daarover. Je ervaart het fietsen voor woon-werkverkeer pas echt als je het doet. Als je naar het werk kunt fietsen en de afstand geen probleem is, probeer het dan uit. Uiteindelijk maak je bewust de keus om het wel of niet blijvend te doen. Ikzelf fiets graag naar het werk. Slechts 25 minuten kost het me in de spits en dat is op dat moment net zo snel als met de auto in de drukte. Ik gebruik dan graag de fietssnelweg, het comfort is een extra stimulans en veilig. Je fietst fluitend de spits voorbij. Dat past in onze doelstelling: fietsers moeten comfortabel, veilig en snel kunnen doorfietsen. En het is ook nog gezond,” zegt Karsten ten Heggeler

“Onze medewerkers, in totaal zevenduizend mensen, zijn ons kapitaal. Het is van groot belang hen vitaal te houden. Alleen zo kunnen we onze patiënten de beste zorg geven. Met fietsen houd je je conditie op peil, bewegen is goed voor lijf en leden en het werkt bovendien ontspannend. Isala draagt dit project een warm hart toe en voor nu … op naar de vierduizend fietsmaatjes,” aldus Hans de Boer.

Gerelateerde artikelen

Back to top button