Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Leerlingen De Twijn openen cultuureducatiefestival WOEST

Samen met gedeputeerde door de rolstoelhindernisbaan

Zwolle – Leerlingen van voortgezet speciaal onderwijs De Twijn begeleidden gedeputeerde Roy de Witte en wethouder Monique Schuttenbeld maandag 30 mei door hun zelf-ontworpen rolstoelhindernisbaan. Het was de openingshandeling voor Cultuureducatiefestival WOEST. Deze hele week storten bijna vierduizend leerlingen uit Zwolle en regio zich in een bruisende wereld vol fysieke, kunstzinnige en culturele workshops op het festivalterrein in het Ter Pelkwijkpark in Zwolle.

Festival Woest wordt gehouden van 30 mei tot en met 3 juni. Het is één van de grootste cultuureducatiefestivals van Nederland. Tientallen scholen uit Zwolle en de regio schrijven hun leerlingen jaarlijks in voor een ‘WOEST-ervaring’. Hierbij zijn ook scholen voor speciaal onderwijs. Het thema van dit jaar is ‘herstel’. Na twee jaar van quarantaines, zelftesten, online les en culturele droogstand zoeken jongeren hun weg in een nieuwe werkelijkheid na Covid. Het programma van WOEST is toegesneden op deze actualiteit. Speciaal voor volwassenen die om jongeren heen staan, is er op donderdag 2 juni het avondprogramma WOEST The Village. Dit is een verfrissende duik in nieuwe visies en ideeën over onderwijs en pedagogiek, door cultuureducators met roots in zowel het onderwijs als de kunsten.

Cultuur voor iedereen

WOEST is een project van Stadkamer, in samenwerking met Festivalplatform Zwolle Unlimited en Rijnbrink. Het programma wordt vormgegeven samen met het onderwijs, vele cultuuraanbieders en jongeren. Stadkamer maakt cultuureducatie toegankelijk voor iedereen. Leerlingen en kunstvakdocenten van voortgezet speciaal onderwijs De Twijn ontwierpen samen met stichting Toegankelijk Zwolle voor Festival WOEST een rolstoelhindernisbaan, die ook na de openingshandeling toegankelijk blijft voor de bezoekers van WOEST. Zo kunnen ook mensen zonder beperking ervaren hoe dat is, om in een rolstoel door het leven te gaan.


Meer lezen over WOEST, of deelnemen aan het avondprogramma? Www.festivalwoest.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button