Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Lectorale rede Judith van Helvert op Windesheim

Zwolle – Op vrijdagmiddag 13 mei is vanaf 14.30 uur de feestelijke installatie van Judith van Helvert als nieuwe lector op Hogeschool Windesheim van het lectoraat Familiebedrijven. Iedereen is van harte uitgenodigd!

De missie van Judith van Helvert

Sinds 1 juni 2021 is Judith lector van het lectoraat Familiebedrijven. Op 13 mei spreekt ze haar rede uit: Van je familie moet je het hebben! Waarom familiebedrijven anders denken en doen. Daarmee aanvaardt ze officieel haar nieuwe functie als lector.

Familiebedrijven presteren niet beter of slechter dan niet-familiebedrijven, maar ze gedragen zich wel anders. Judiths missie is om de familiefactor bij het ondernemen centraal te stellen. Deze middag licht ze toe hoe zij en haar team dat doen. En waarom praktijkgericht onderzoek daarbij onmisbaar is.

Programma

14.30 uur Inloop
14.45 uur Welkomstwoord door Jolande Gomolka | directeur domein Business, Media en Recht
14.50 uur Installatie van Judith van Helvert-Beugels door Inge Grimm | lid College van Bestuur
15.00 uur Lectorale rede: Van je familie moet je het hebben! Waarom familiebedrijven anders denken en doen.
15.45 uur Familiezaken aan tafel: Albertha Wielsma in gesprek met Herman en Stijn Göritzlehner van Göritzlehner Truck & Bus. Ook coach Esther Reinders en partner Marc Segers schuiven aan. *
16.15 uur Uitreiking van de scriptieprijs: Ten Clarenwater Thesis Award
16.30 uur Afsluiting, toost en borrel

Over de gasten

Göritzlehner Truck & Bus | Vader Herman en zoon Stijn Göritzlehner zijn als eerste en tweede generatie verbonden aan dit garagebedrijf in Hengelo. Inmiddels staat Stijn aan het roer. Het bedrijf bestaat 40 jaar en bedient de particuliere en zakelijke markt. Hun motto is: Twentse nuchterheid & liefde voor het vak.

Esther Reinders | Coach Esther heeft een doel: meer aandacht voor de persoonlijke impact van opvolging voor de familie. Ze spreekt vanuit eigen ervaring. Recent verscheen haar boek Familiezaken zonder ruzie. Met partner Marc Segers schuift ze aan bij het gesprek.

Praktische info

Locatie | Hogeschool Windesheim, Campus 2 in Zwolle, gebouw C, Atrium. Bekijk route

Parkeren | Door werkzaamheden is het aantal parkeerplaatsen op Windesheim beperkt. Je kunt ook gebruikmaken van de parkeerplaats van Dinoland (10 min. lopen).

Centraal Station Zwolle is ook op loopafstand van de campus.

Gerelateerde artikelen

Back to top button