Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Nieuwe museum ANNO geopend

Het is feest, want ANNO heeft de deuren geopend aan de Melkmarkt 41 in Zwolle! Het museum is sinds donderdagavond geopend. Van vrijdag 13 tot en met zondag 15 mei is het museum gratis toegankelijk voor publiek.

ANNO is een initiatief van Stichting Allemaal Zwolle, Collectie Overijssel en de afdeling Erfgoed van de Gemeente Zwolle. In ANNO worden alle erfgoedcollecties van Zwolle bij elkaar gebracht en gepresenteerd aan het publiek; een uniek concept in Nederland. In het museum is van alles te bekijken, archeologie, bouwhistorie, monumenten en archief.

Het museum biedt een programmering voor jong en oud en voor Zwollenaren én toeristen van buiten. Ouderen herkennen waarschijnlijk bepaalde verhalen, en ook voor kinderen worden de verhalen van Zwolle toegankelijk gebracht. Er is bijvoorbeeld een ruimte waar schoolklassen aan de slag kunnen met cultuureducatie. Bezoekers kunnen archeologen hun feitelijke werk zien doen. Achterin vind je het ANNO Café mét historische binnentuin, een perfecte plek om tot rust te komen.

In het monumentale Drostenhuis ontmoet je bekende en onbekende Zwollenaren. Zij vertellen je wat Zwolle voor hen heeft betekend én zij voor Zwolle. Hun verhalen zijn groot, sterk, mooi, bijzonder, maar soms ook schrijnend. De stad is de optelsom van al haar bewoners en hun verhalen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button