112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Last van geluidsoverlast? De politie geeft enkele tips

Zwolle – De politie in Zwolle krijgt wekelijks veel overlastmeldingen binnen, met name in de weekenden. Maar wat verstaan we nou onder overlast? Wat kunnen we eraan doen en wanneer meld je dit nu wel, of niet?

Kijk uit met geluid !

Geluidsoverlast kan een flinke bron van stress of ergernis zijn. Een veel gehoord misverstand is dat je tot tien uur ’s avonds zo veel geluid mag maken als je zelf wilt.

Geluidsoverlast kan zich in vele vormen aandienen, weten de agenten in Zwolle. “Een feest bij de buren, een klussende flatbewoner die tot laat in de nacht aan het boren is, een blaffende hond of te harde muziek. Wanneer anderen echt last hebben van (te) hard geluid, kan er al sprake zijn van geluidsoverlast.”

Wat kunt u zelf doen ?

Kent u de veroorzaker? Dan kunt u het in veel gevallen prima zelf oplossen door uw buren erop aan te spreken en eventueel afspraken te maken. Meestal leidt dit tot een oplossing. Wanneer dit niet tot een oplossing leidt kan er naar de politie op telefoonnummer 0900 – 8844 gebeld worden.

Boete of inbeslagname geluidsapparatuur

Bij een eerste melding wordt de veroorzaker van de geluidsoverlast meestal gewaarschuwd door middel van het uitreiken van een gele kaart. Bij herhaling kan er een rode kaart worden uitgereikt in combinatie met een proces-verbaal, waarbij een boete van 140 euro opgelegd wordt. Bij herhaling kan zelfs de geluidsapparatuur in beslag worden genomen en bepaalt justitie de hoogte van de boete.

Gele kaart

Er is geluidshinder veroorzaakt, u ontvangt een gele kaart. Indien u binnen zes maanden weer geluidshinder veroorzaakt wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rode kaart

U heeft opnieuw geluidshinder veroorzaakt, er wordt nu proces-verbaal tegen u opgemaakt. Indien u binnen zes maanden weer geluidsoverlast veroorzaakt, zal de politie overgaan tot inbeslagneming!

Maar liever laten we het niet zo ver komen en doen we een beroep op u. Houd een beetje rekening met elkaar: Kijk uit met geluid.

Contact opnemen met de politie doe je middels telefoonnummer: 0900-8844.

polzwolRTVF

Gerelateerde artikelen

Back to top button