Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Clinics voor meisjes ter voorbereiding op het schoolvoetbaltoernooi

In Stadshagen en Westenholte is de voorronde voor het schoolvoetbaltoernooi op woensdag 23 maart 2016. Dit jaar doen er een record aantal teams mee, waaronder ook veel meisjes teams. Meisjesvoetbal zit in de groei, reden voor SportService Zwolle om in samenwerking met de dames van PEC Zwolle, WVF, CSV’28 en Landstede clinics te organiseren voor alle deelnemende meisjes uit Stadshagen en Westenholte.

Deelname meisjes aan het schoolvoetbaltoernooi

Op woensdag 23 maart 2016 is de wijkvoorronde voor het schoolvoetbaltoernooi in Stadshagen en Westenholte. Naast een groot aantal jongensteams, doen er 16 meisjes teams uit groep 5/6 en 23 meisjes teams uit groep 7/8 mee. Een enorme toename. Ter voorbereiding op het schoolvoetbaltoernooi organiseert SportService Zwolle in samenwerking met de PEC Zwolle dames, WVF, CSV ’28 en Landstede clinics voor meisjes. De bedoeling is om meisjes op een leuke manier kennis te laten maken met voetbal én om optimaal voorbereid te kunnen presteren op het toernooi.

Dames – en meisjes voetbal in Zwolle

De reden dat deze clinics nu aangeboden worden komt niet uit de lucht vallen. Zwolle is hard op weg om het meisjes – / damesvoetbal meer op de kaart te zetten. De PEC Zwolle dames timmeren aan de weg, hebben het organisatorisch goed voor elkaar en gaan steeds beter voetballen. Ook de voetbalverenigingen WVF en CSV’28 kennen meisjesvoetbal en hebben de intentie in de ontwikkeling hiervan samen op te trekken

Dat er animo is voor het meisjesvoetbal is wel duidelijk: rond de 150 meisjes hebben zich aangemeld voor de clinics die gegeven worden met medewerking van de dames van PEC Zwolle. De clinics zijn op woensdag 9 maart 2016 bij voetbalvereniging WVF en op woensdag 16 maart 2016 bij voetbalvereniging CSV’28 van 14:30 – 15:50.

Gerelateerde artikelen

Back to top button