EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Langverwachte opening van horeca en winkels in Zwolle

Zwolle – Na lange tijd mag ook de horeca in Zwolle weer open. De dag startte niet heel druk, maar horeca ondernemers zijn blij dat ze weer open mogen. Zo vinden Café Foyé van Theater Odeon, Ingeburgerd en Everyday Bread…& Coffee het heerlijk om weer mensen te mogen ontvangen. Café Foyé heeft zelfs een 10-daagse actie met live muziek om te vieren dat het weer mag.

Café Foyé van Theater Odeon is er klaar voor. Na lang wachten zijn zij ook eindelijk weer open. Een medewerker vertelt: “Voor ons betekent de opening dat wij eindelijk weer aan het werk mogen en kunnen doen wat wij leuk vinden. Met dat stilzitten ben je op een gegeven moment zo klaar. Dus wij vinden het heel fijn, het is leuk om mensen weer te ontmoeten en te kunnen geven wat zij graag willen. Je wilt gewoon graag aan het werk en dat mag weer.”

“Wij hebben de komende 10 dagen tijdens de lunch van 12:00 uur tot 13:00 uur live muziek. Vandaag zijn we begonnen met een optreden van het ‘Bovenste Knoopje Open’. Elke dag hebben we iets leuks om te vieren dat het weer mag. Voor ons was het wel iets te lang, helemaal als je denkt dat je eindelijk weer mag en dan toch weer niet.”

 

Geline, medewerker van Ingeburgerd Zwolle is ook blij om weer aan het werk te mogen: “Het is heel fijn dat wij vandaag de mogelijkheid hebben gekregen om weer open te mogen en mensen weer te ontvangen. Vandaag was een dag dat mensen eindelijk voor de eerste keer weer eruit konden en dat was ook wel te zien, vooral aan het begin van de middag. Wij zijn om 12:00 uur open gegaan en toen kwamen mensen gelijk binnen wandelen. Verder draaien we gewoon weer zoals het altijd was.”

 

Danique van Everyday Bread… & Coffee had door Take Away minder last van de maatregelen maar is toch blij dat zij het terras weer kunnen uitbouwen: “Het voordeel bij ons is dat wij de lunch draaien, waardoor wij meer omzet creëren. Wij hebben geluk dat wij Take Away kunnen doen, dat is wel een stabiele factor. Maar het heeft wel veel meer waarde dat wij weer kunnen draaien. Buiten kunnen is het terras weer geopend, dat brengt veel meer gezelligheid met zich mee en zeker ook meer traffic.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button