LifestyleNieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Landstede studenten worden echte Barista’s

Zwolle – Tien studenten van de mbo-opleiding Gastheer/Gastvrouw bij Landstede keken hun ogen uit. Hoe word ik een barista (bereider van espresso en aanverwante dranken)? Tijdens een bezoek aan koffiebrander Mocca D’or in Zwolle werd dat uitgebreid toegelicht en kregen ze een boeiende uitleg over koffie en alles wat erbij komt kijken om de gast met de best mogelijke koffie te verwennen. Gijs van den Brink, koffiespecialist bij Mocca D’or:  ‘Je kijkt de gast aan en wilt hem een cadeautje geven. Daar gaat het in wezen om’ .

Om 9 uur waren de studenten en hun docent Hans Jansen paraat voor de ingang van Mocca d’Or aan de Curieweg. Na een korte introductie werd er direct geproefd. Van den Brink: “Je moet alle koffies eerst zelf hebben geproefd voordat je ze aan je gasten serveert!” De studenten proefden meerdere espresso’s om te kijken wat er nog miste qua smaak.

Vervolgens werd de cappuccino door de studenten zelf gemaakt en geproefd. Om meer te weten te komen over bijvoorbeeld de herkomst van de koffie kregen de studenten een rondleiding door de branderij. Van den Brink: “Alle koffiesoorten komen uit landen rond de evenaar zoals Brazilië, Colombia, Ethiopië, Panama en Costa Rica. Grote zakken koffiebonen uit die landen komen bij Mocca D’or binnen en worden er volgens een ambachtelijk proces geroosterd en verpakt.

Aniek en Kirsy, derdejaars studenten van de opleiding Gastvrouw: “We hadden ons hier op verheugd en het blijkt inderdaad heel leuk! Een cappuccino maken konden we wel maar je kreeg hier veel tips om het nog beter te doen. En waar de koffie vandaan komt vinden we ook interessant. We vonden de rondleiding superleuk!”

Gerelateerde artikelen

Back to top button