Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

[VIDEO] Voorbeschouwing PEC Zwolle – SBV Excelsior

Zondagmiddag om 12.30 uur speelt PEC Zwolle in de Eredivisie tegen SBV Excelsior. Het 28e competitieduel van deze jaargang vindt plaats in het IJsseldelta stadion. PEC Zwolle staat op dit moment op een zesde positie in de Eredivisie. Het team van trainer/coach Ron Jans heeft 42 punten uit 27 wedstrijden. SBV Excelsior staat op een dertiende positie met 29 punten uit 27 wedstrijden.

De heenwedstrijd eindigde in een ruime overwinning voor PEC Zwolle. Het was de grootste uitoverwinning ooit voor de Zwollenaren in de Eredivisie (0-5). In de zeventiende minuut kwamen de Blauwvingers op een 0-1 voorsprong. Stef Nijland tikte beheerst de openingstreffer binnen. In de 26e minuut werd het 0-2. Nadat Nijland één-op-één tegen doelman Gino Coutinho niet tot scoren kwam, schoot Mustafa Saymak de afvallende bal binnen. Voor de rust werd er nog één keer gescoord. Na goed combinatiespel werd Jesper Drost het strafschopgebied ingestuurd en trapte hij de 0-3 binnen.

In de tweede helft gingen de Zwollenaren door met waar ze mee bezig waren, namelijk het scoren van doelpunten. Na een prachtig opgezette aanval plaatste Nijland de bal vanaf links met een mooie curve achter Coutinho (0-4). Verder dan een aantal schoten op doel kwam SBV Excelsior niet. Na een aanval van de Rotterdammers kwamen de Blauwvingers via een counter op een 0-5 voorsprong. Een schitterend schot van zo’n 25 meter van Saymak zorgde ervoor dat het feest compleet was aan Zwolse kant.

Twee spelers van PEC Zwolle treffen met SBV Excelsior hun oude werkgever. Toen Boy de Jong nog onder contract stond bij Feyenoord, werd hij één jaar verhuurd aan de Kralingers. Verdediger Joost Broerse speelde voor zijn overstap naar PEC Zwolle ook voor de club uit Rotterdam. Hij kwam 28 wedstrijden in actie voor SBV Excelsior.

De wedstrijd van aanstaande zondag staat onder leiding van Eric Braamhaar. Hij wordt geassisteerd door de heren Gerritsen, Vandeursen en Bax. Er zijn nog extra kaarten beschikbaar gesteld voor dit duel. Alle informatie over deze ticketactie vind je hier. Daarnaast kun je de wedstrijd rechtstreeks volgen via Twitter en FOX Sports.

Gerelateerde artikelen

Back to top button