Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Landstede, Menso Alting en Cibap scoren top in MBO keuze gids

Drie Zwolse MBO instellingen komen zeer goed uit de bus in de vrijdag verschenen Keuzegids Mbo 2014. Landstede, ROC Menso Alting en het Cibap krijgen alle drie een kwaliteitszegel topopleiding toegekend. Daarvoor moet een school in de ranglijst van een vakgebied een score van minstens 75 punten halen. Dat gebeurt in totaal bij 204 van de 1500.

De defensie-opleiding van Landstede staat met 108 punten op de absolute nummer 1. De studenten oordelen hier zeer positief en er haken ook heel weinig studenten af. Bij de ROC’s bestaat de top van de ranglijst weer uit drie kleinere scholen, met opnieuw de christelijke instelling ROC Menso Alting aan de top. Bij de vakscholen staat het Cibap college op een mooie derde positie.

De kansen op werk na een mbo-opleiding zijn de komende jaren net wat beter dan die van hbo’ers en universitaire afgestudeerden. Het hangt er wel sterk vanaf welke richting je kiest: de zorg, een aantal techniekstudies, maar ook secretariaatswerk bieden perspectief. Dat geldt vooral voor de langere opleidingen, op niveau 3 en 4. Verder blijft het voor studiekiezers belangrijk om op de kwaliteit van opleidingen te letten, want die kan aanzienlijk verschillen.
Dat blijkt uit de Keuzegids Mbo 2015 die vandaag gepubliceerd is.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button