Nieuws uit ZwolleSport

Landstede Hammers heeft zich voor het komende seizoen versterkt met Naba Echols

Zwolle – De 24-jarige point guard kwam afgelopen seizoen uit voor het Kroatische KK Alkar Sinj, waarmee hij uitkwam op het hoogste niveau.

Echols genoot zijn basketbalopleiding bij de Northern Michigan University. Hij speelde in totaal vier seizoenen voor die school en in zijn laatste jaar kwam hij tot een gemiddeld aantal punten van 19.5 per wedstrijd. Afgelopen seizoen kwam Echols uit voor het Kroatische KK Alkar Sinj. In 31 wedstrijden zette hij een gemiddeld aantal punten van 16.3 neer, terwijl hij ook nog goed was voor een gemiddelde van 4.6 assists per game en 2.4 rebounds per game. Tot tweemaal toe kwam hij in een wedstrijd tot een seizoensrecord van 31 punten.

Aleksandar Todorov, algemeen manager van Landstede Hammers, is blij met de komst van de Amerikaanse point guard. “We waren nog op zoek naar een point guard en met Naba hebben we die gevonden. Hij is een snelle en behendige speler, die in Kroatië heeft laten zien hoe hij van waarde kan zijn. We kijken dan ook uit naar de samenwerking met Naba en gaan voor een mooi seizoen.”

Negen spelers aan boord

Met de komst van Naba Echols bestaat de selectie van Landstede Hammers nu uit negen spelers. Kevin Bleeker, Mike Schilder, Nigel van Oostrum, Bart van Schaik en Jerom Oude Aarninkhof beschikten over een doorlopende verbintenis, terwijl Noah Dahlman en Ralf de Pagter hun contracten verlengden. In een eerder stadium werd ook de Roemeen Dragos Diculescu al aan de selectie toegevoegd.

Gerelateerde artikelen

Back to top button