BasketbalKabelkrantNieuws uit ZwolleSport

Landstede Hammers en Real Betis gaan samenwerken

Zwolle – Landstede Hammers heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met het Spaanse Coosur Real Betis. Beide partijen gaan samenwerken op het gebied van kennisoverdracht, maar ook op het gebied van spelersbeleid. “Het is een geweldige kans voor ons”, zegt Aleksandar Todorov, algemeen manager van de Hammers.

Landstede Hammers en Real Betis gaan in eerste instantie samenwerken om kennis over te dragen. Denk aan camps voor kinderen, clinics voor coaches, workshops en trainingen. “Dat zijn de plannen die we met elkaar hebben besproken. Het is heel fijn om met een club als Real Betis samen te werken. Het kan ons helpen om de doelen te bereiken die we hebben gesteld”, aldus Todorov. Real Betis speelt in de Liga ACB, het hoogste niveau in Spanje.

Huurbasis

Ook op het gebied van spelers wordt een samenwerking gestart, waarbij Landstede Hammers talentvolle spelers eventueel op huurbasis van Real Betis kan overnemen. “Ze kunnen dan ervaring opdoen in de BNXT League, een prachtig podium om jezelf te laten zien. We kijken in ieder geval uit naar een waardevolle samenwerking en zijn trots dat we deze samenwerking hebben gesloten”, besluit Todorov.

Ook Miguel Ángel Jiménez, algemeen directeur van Coosur Real Betis, is blij met de overeenkomst tussen de Hammers en zijn club. “Het is erg belangrijk om het merk Betis buiten ons grondgebied te versterken. We kunnen kennis uitwisselen met Nederland en ervaringen opdoen.”

“We kunnen kennis uitwisselen met Nederland en ervaringen opdoen.” Miguel Ángel Jiménez, algemeen directeur Coosur Real Betis

 

“Een land dat we in het verleden nog niet hebben aangedaan. De band tussen deze twee clubs maakt het mogelijk om jonge spelers en coaches nog beter te ontwikkelen. Het is uniek.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button