BasketbalNieuws uit ZwolleSport

Landstede Basketbal klaar voor play-offs

Zwolle – Voor Landstede Basketbal start dinsdag de belangrijkste fase van het seizoen. De ploeg van coach Herman van den Belt neemt het in de halve finale van de play-offs om de landstitel, net als vorig jaar, op tegen Zorg en Zekerheid Leiden. In 2017 trok Landstede in de zevende wedstrijd aan het langste eind (4-3). “Dit is waar je het hele seizoen voor hebt gespeeld”, zegt Herman van den Belt.

Landstede Basketbal bemachtigde in de eindfase van de reguliere competitie – opnieuw – de tweede plaats. Zelf sloot de Zwolse formatie af met een fraaie thuiszege op New Heroes (86-78), waardoor New Heroes een week later moest winnen van het Groningse Donar om tweede te worden. In die opdracht slaagden de Bosschenaren niet en dus mochten de Zwollenaren de kwartfinale van de play-offs overslaan.

Ik heb de wedstrijd tussen New Heroes en Donar natuurlijk met belangstelling gevolgd. We waren afhankelijk en uiteindelijk is het mooi dat we tweede zijn geworden. Daar hebben we in de laatste fase ook voor gespeeld. We zijn beduidend beter basketbal gaan spelen, dat wijzen de statistieken ook uit. Vooral verdedigend. Herman van den Belt

In de halve finale van de play-offs wachten ontmoetingen met Zorg en Zekerheid Leiden, dat in de kwartfinale afrekende met Aris Leeuwarden (2-1). De halve finale-serie (best-of-seven) start voor Landstede Basketbal dinsdag 8 mei (19.00 uur) met een thuiswedstrijd. “In de competitie hebben we drie van de vier ontmoetingen gewonnen en het waren bijna allemaal spannende wedstrijden. Bij ons is iedereen, wil het beste uit zichzelf halen en heeft er zin in om te beginnen”, aldus Van den Belt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button