EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Video – Tweehonderd mensen zien Google’s nieuwste productaankondigingen vanuit Pathé Zwolle

Verslag: Michel Brinkhuis

Zwolle – Technologiebedrijf Google kondigt jaarlijks op het evenement Google I/O in de Verenigde Staten hun nieuwste technologische ontwikkelingen aan. Ontwikkelingen die ook veel Nederlands interesseren. Vandaar dat er in het land steeds meer ‘Google I/O Extended’-evenementen worden gehouden. Dit jaar ook voor het eerst in Zwolle, georganiseerd door het Zwolse bedrijf Move4Mobile. Het vond plaats in de Pathé-bioscoop.

Move4Mobile-CEO Robert Kosse legt uit dat het bedrijf drie jaar geleden al een Extended-evenement organiseerde in Gramsbergen, toen voor zo’n zestig mensen. “Je ziet dat bedrijven dit met name in de Randstad organiseren, maar dat het richting het midden en oosten van Nederland niet gebeurt. Vandaar dat wij besloten dit opnieuw te doen.” Bij een zoektocht naar een geschikte ruimte vond men de Pathé-bioscoopzaal, met tweehonderd stoelen. Al die plaatsen vullen, dat bleek geen probleem. “Binnen anderhalve week waren alle kaarten uitverkocht.”

“Wij zijn dagelijks met de technologie die google aanlevert bezig. hoe mooi is het dat je een event als deze aan de mensen in de regio kunt aanbieden?”, aldus Kosse. Bezoekers van het evenement werden in de watten gelegd met drankjes en lekker eten.

En wat is de ontwikkeling waar Robert Kosse zelf het meest naar uitkijkt? “Dat de Google Home, de speaker die je in je huiskamer zet om spraakopdrachten te geven, ook Nederlands gaat ondersteunen. Daarmee wordt hij voor ons een stuk toegankelijker, want het is nogal wat om tegen een speaker te gaan praten. En als dat in het Nederland kan, dan wordt dat een heel stuk makkelijker.” Tijdens de avond in Pathé had het bedrijf ook een demo-opstelling gemaakt, waar iedereen al kennis kon maken met Google’s slimme speaker.

Regionale media schreven deze week over een explosieve banengroei in de regio Zwolle. Merkt Move4Mobile deze ontwikkeling ook, en is het lastig personeel te vinden? “Ja, je moet zoeken, je moet hard je best doen. Maar ik denk dat door het type bedrijf dat we zijn, en het organiseren van deze evenementen, dat dit ons zeker helpt en ons in naamsbekendheid zeker verder brengt.” Leuk detail: onlangs solliciteerde er al een kandidaat bij het bedrijf die het had gevonden omdát zij een Google I/O extended-evenement organiseerden, en daardoor enthousiast raakte.

Gerelateerde artikelen

Back to top button